DA LI POSTOJI SAVRŠEN ZLOČIN ILI SAMO GREŠKE U ISTRAZI? Fila ispričao NEVEROVATAN SLUČAJ iz advokatskog iskustva
Toma Fila, Foto: Printscreen

obratite pažnju

DA LI POSTOJI SAVRŠEN ZLOČIN ILI SAMO GREŠKE U ISTRAZI? Fila ispričao NEVEROVATAN SLUČAJ iz advokatskog iskustva

Govoreći o velikom životnom iskustvu, Fila kaže da se uvek "proslavljao" na greškama policije i tužilaca

Objavljeno:

Savršen zločin, tvrde stručnjaci, ne postoji. To je dokazano mnogo puta, kada se, ponekad i posle nekoliko decenija, otkrije počinilac zločina koji je, u vreme kada je izvršen, uspeo da umakne pravdi.

Avokat Toma Fila istakao je za Pink da ne postoji savršen zločin, a onda je ispričao primer iz svoje prakse.

- Nađen je leš čuvara, i navodno je voz prešao preko njega. I sada, prvo su mislili da ga je pregazio voz, i posle 10, 12 godina, umire čovek koji je čuvao ovce, i traži od prisutnih da se ispovedi. Bio mu je daleko sveštenik, i zvao je prijatelja... Rekao je da je po nalogu vlasnika ovaca, ubio čuvara kog je navodno pregazio voz. Rekao je da ga je namenski stavio pod voz - priča on.

Ja sam, nažalost izgubio taj proces, rekao je Fila.

- Problem je ako je neko pravosnažno oslobođen, jer mu onda ne možete suditi za istu stvar. Zato ne treba početi suđenje, ako nemaš dobre dokaze - rekao je Fila, aludirajući na slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Govoreći o velikom životnom iskustvu, Fila kaže da se uvek "proslavljao" na greškama policije i tužilaca.

I Dejan Radenković, bivši pripadnik MUP, slaže se da ne postoji savršen zločin. On dodaje da je uviđaj jedina neponovljiva radnja, te je jako bitno da se mesto zločina identifikuje najbolje moguće.

- Važno je da se pronađu svi materijalni tragovi, a paralelno sa tim, islednici rade svoj posao, isputuju svedoke, koji se sutra mogu upotrebiti, i da se sve uradi dobro, i da se ne brza - priča Radenković.

Na zapadu iskusni policajci uvek češljaju, rade na nekim starim slučajevima, i to je dobra praks, dodao je Radenković.

Sudski veštak dr Ljubiša Božić kaže da je uviđaj izuzetno važan deo istrage.

- Vodi se računa o svakom detalju. Oprez kojim se radi uviđaj je maksimalan. Mi imamo dosta opreme, da možemo da detektujemo da li je neko bio negde - priča Božić.

Kako kaže, i mediji igraju veliku ulogu u nekoj istrazi, jer se održava tenzija.

- Istražni deo, što se policije tiče, ne treba da prestane. Ako je slučaj otvoren, on ostaje zauvek otvoren i radi se na njemu - priča Božić.

Bonus video: UŽIVO UKLJUČENJE NOVINARA IZ GRČKE: Mislili smo da je nesrećan slučaj, ipak je UBISTVO, istraga traje, i RANIJE SU IMALI SUKOBE

02:05

UŽIVO UKLJUČENJE NOVINARA IZ GRČKE: Mislili smo da je nesrećan slučaj, ipak je UBISTVO, istraga traje, i RANIJE SU IMALI SUKOBE

(Espreso/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.