"MAJKA UBICE SVAKI DAN PROLAZI PORED MURALA, UVEK JE SKOCKANA": Progovorila drugarica ubijenih u Duboni, UŽAS!
Mural posvećen žrtvama u Duboni, Foto: Petar Aleksić

STRAŠNO

"MAJKA UBICE SVAKI DAN PROLAZI PORED MURALA, UVEK JE SKOCKANA": Progovorila drugarica ubijenih u Duboni, UŽAS!

Tog petka, 5. maja život u selu Dubona kao da je stao

Objavljeno:

Mladić U.B. pre pet meseci u selu Dubona ubio je troje ljudi, a meštani su sada progovorili o njegovoj majci.

- Milan samo sto je postao policajac, ubijen je na klupi zajedno sa sestrom i drugarom. Njegove kolege sada čuvaju kuću njegovog ubice, Milanove roditelje ne mogu da pogledaju u oči - reči su meštana sela Dubone u čijem školskom dvorištu se pre pet meseci dogodio stravičan masakr, kada je U. B. usmrtio policajca Milana, njegovu sestru Kristinu i njihovog prijatelja Dalibora.

Tog petka, 5. maja život u selu Dubona kao da je stao.

Njihove porodice, roditelji, rođaci i prijatelji ostali su neutešni, još uvek živeći u strahu od svega što se desilo i suočeni sa činjenicom da u njihovoj neposrednoj blizini živi porodica onoga koji je oduzeo mlade živote i prekinuo život u njima.

dubona, Mladenovac, uros blažić
foto: EPA ANDREJ CUKIC

- Ubica će svakako kad tad izaći, a njih ništa na ovom svetu ne može vratiti. Njegova porodica još uvek živi u selu, još ih i policija čuva. Sve to, dodatno produbljuje naše rane. Ne daju nam ni da tugujemo u miru - priča vidno potresena drugarica.

Sagovornica napominje da svi članovi ubicine porodice žive tu, te da nisu tačni navodi da se majka iselila iz Dubone.

- Majka U.B. svakodnevno prolazi pored škole na čijem zidu je oslikan crno-beli mural sa slikama Kristine, Milana i Dalibora. Uvek je sređena i skockana, kao da na ovim ulicama njen sin nije uništio nečiju mladost i dva sela zavio u crno - rekla je drugarica sa tugom u glasu.

Istakla je i da bezobraznosti majke ubice nema kraja, te da se žena čak žali na rad policije i to kako je oni "ne čuvaju dobro".

Dubona, Mladenovac, Masakr kod Mladenovca
foto: Petar Aleksić

- Majka ubice prolazi podignute glave, još se i žali kako je policija ne čuva dobro. Zamislite samo, svakodnevno nam dodaju so na ranu. Dok oni žive među nama, naša rana se neće zaceliti. Nema ljudskosti u njima - kaže drugarica.

Neutešna devojka koja još uvek ne može da se pomiri sa gubitkom drugara iz detinjstva, ispričala nam je i da je majka ubijenog Milana i Kristine pokucala na vrata ubice sa pitanjem: "Zašto su mi deca ubijena?"

- Majka Milana i Kristina otišla je da se suoči sa porodicom ubice. Mi ne možemo da dođemo sebi od šoka. Ubicin deda rekao je majci koja je ostala bez oba deteta, da su ga maltretirali, dok mu je majka pričala da ćuti i ništa im ne priča. Oni još uvek imaju opravdanja za ovu nezapamćenu tragediju. Ja ne mogu da podnesem da živim u istom selu sa ubicama - priča ona.

Tokom daljeg razgovora, objasnila nam je da kuću ubice svakodnevno čuva jedno službeno vozilo sa tri policajca, te da kuća nikada nije ostavljena bez patrole.

- Milan samo što je postao policajac, bio je tako srećan. Svi na poslu su ga obožavali. Njegove kolege sada čuvaju ubice, ne smeju Milanove roditelje da pogledaju u oči - navodi neutešna drugarica.

Podsetimo, U. B. policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, on je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine pravdajući ih nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.