EVO ŠTA SE DEŠAVA SA RODITELJIMA MASOVNOG UBICE SA VRAČARA: Ključan datum je 20. oktobar
Ribnikar, Foto: Nemanja Nikolić

počinje

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA RODITELJIMA MASOVNOG UBICE SA VRAČARA: Ključan datum je 20. oktobar

Stravičan zločin u centru Beograda, podsetimo, dogodio se pre tačno pet meseci

Objavljeno: 14:21h

Pripremno ročište u parničnom postupku protiv roditelja dečaka-ubice, protiv kojih su tužbe podnele porodice ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, zakazano je pred Višim sudom u Beogradu za 20. oktobar.

Stravičan zločin u centru Beograda, podsetimo, dogodio se pre tačno pet meseci, 3. maja.

Tužbu protiv roditelja trinaestogodišnjaka koji je počinio zločin podnelo je 27 tužilaca, odnosno roditelja, braće i sestara ubijenih. Oni u tužbama traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

- Sud će tek odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija - objašnjava sagovornik Kurira.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, sud je roditeljima dečaka-ubice ranije izrekao privremenu meru kojom im je zabranjeno da otuđe zemljište, stanove u stanove u Beogradu, Nišu i Paraćinu kao i automobil, a dat je nalog da se blokiraju sredstva na računima u bankama, do visine naknade koja je određena u tužbi.

- Roditelji dečaka neće morati da dolaze na svako zakazano ročište, već samo na ono na kom će sud odrediti njihovo saslušanje - objašnjava sagovornik Kurira.

Inače, protiv dečakovog oca u toku je i istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da nije pravilno obezbedio oružje koje je njegov sin uzeo iz stana i kobnog dana pucao, kao i da je trinaestogodišnjaka vodio u streljanu i učio ga da puca.

(Espreso/ Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.