DETALJI JEZIVE EKSPLOZIJE U SMEDEREVU: "Izašao iz bolnice, geleri su mu izvađeni, ali je IZGUBIO OKO"
Đorđe Azarić, Foto: Kurir/Privatna arhiva

strašno!

DETALJI JEZIVE EKSPLOZIJE U SMEDEREVU: "Izašao iz bolnice, geleri su mu izvađeni, ali je IZGUBIO OKO"

Nakon eksplozije, delovi tela Đorđa su bili rasuti svuda po zgradi ali i ulici

Objavljeno:

Đorđe Azarić (57) iz Smedereva krajem avgusta aktivirao je vojni eksploziv i razneo pola zgrade u centru grada, te i sam nastradao, a bombu je doneo sa ratišta u Vukovaru, gde je navodno bio u jedinici za miniranje i razminiranje, saznaje Kurir.

Azarić je, podsetimo, 31. avgusta oko 20 sati u zgradi u kojoj ima stan aktivirao eksplozivnu napravu velike razorne moći i na taj način poginuo, dok je dvoje svojih podstanara koji su bili u tom trenutku unutra povredio. Nikola P. (21) zadobio je povrede oba oka, jedno oko mu je spaseno, dok mu je drugo i dalje kritično, dok se njegova sestra Miljana P. (22) nalazi na kućnom lečenju nakon operacije lakta i brojnih povreda po telu.

- Azarić je kobnog dana došao do svog stana gde mu žive podstanari sa kojima je bio u sukobu zbog neplaćenih računa i duga od 7.000 evra i na petom spratu zgrade aktivirao vojni eksploziv - kaže sagovornik za Kurir i dodaje:

- Od jake razorne moći ne može da se utvrdi tačno koja materija je raznela skoro pola zgrade, ali se sumnja da je vojni eksploziv aktivirana uz pomoć štapina.

Eksplozija u Smederevu, Smederevo, Zgrada
foto: ZORANA JEVTIĆ

Kako dalje navodi naš dobro obavešten izvor, Azarić je ciljano želeo da pobije svoje podstanare čim je spremio takvu vrstu bombe.

- Sumnja se da je Azarić ekploziv doneo još kada je pre 20 i nešto godina bio na ratištu u Vukovaru. Naime, on je tada bio raspoređen u Jedinici za miniranje i razminiranje, a kao njihov član bio je veoma obučen za taj deo posla - kaže izvor i dodaje:

- U porodičnoj kući gde je Azarić stanovao nakon što mu je preminuo otac pronađeno je nekoliko štapina uz pomoć kojih se aktivira eksploziv. Navodno, aktivirani vojni eksploziv je bio toliko velike razorne moći da je bilo teško utvrditi uopšte o kojoj vrsti bombe se radi, s obzirom da je stručnom timu ostalo malo materijala za utvrđivanje nakon detonacije.

Više javno tužilaštvo u Smederevu i dalje vodi istragu povodom ovog jezivog slučaja u kome na svu sreću nije bilo više žrtava.

Eksplozija u Smederevu
foto: ZORANA JEVTIĆ

Pa da podsetimo, kako smo ranije pisali, Đorđe Azarić je navodno nakon višegodišnjeg neslaganja sa podstanarima zbog neplaćene kirije koja je iznosila 60 evra i računa koji su se nagomilali došao u situaciju da mu na vrata zakucaju izvršitelji zbog duga od skoro 7.000 evra. Kobne večeri Azarić je došao ispred stana koji je nasledio pre 10 godina od pokojne majke i aktivirao eksploziv koji ga je razneo, a brata i sestru koji su bili u stanu povredio.

Povređeni ostao bez oka

Aleksandar P. otac povređenog Nikole P. i Miljane P. objasnio je za Kurir i kakvom stanju su njegova deca. - Moje dete je ostalo bez levog oka! Operisan je i izvađeni su mu geleri iz stomaka koje je imao nakon detonacije bombe - rekao je neutešni otac i dodao da je Nikola pre 10 dana izašao iz smederevske bolnice gde je boravio nakon što je transportovan iz Beograda.

- Nalazimo se u veoma teškoj životnoj situaciji. Spavamo na jednom krvetu u jendoj sobi udaljeni od Smedereva 9 kilometara. Kada idemo do grada moramo peške, jer mi nijedno dete ne radi nakon povreda, a imam i unuku. Nikad se ne žalim, ali mi nemamo šta da jedemo. Prijavili smo se za socijalnu pomoć, ali nam traže dokumentaciju koja nam je izgorela u detonaciji.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso/Kurir.rs - B. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.