DETALJI SVIREPOG UBISTVA KOD POŽAREVCA: Stevana ubile ćerka i bivša žena, sada je otkriven strašan motiv
Policija, Foto: RINA

užas

DETALJI SVIREPOG UBISTVA KOD POŽAREVCA: Stevana ubile ćerka i bivša žena, sada je otkriven strašan motiv

Komšije otkrile detalje svirepog ubistva kod Požarevca

Objavljeno: 17:27h

"Stevin rođak je došao do njegove kuće, u kojoj su bili njegova deca i bivša žena. Pitao ih je gde je Steva, na šta mu je Marko, Stevin sin, odgovorio: "Tata je hitno otišao u Austriju, nama je ostavio auto". Međutim, ova rečenica bila je dovoljna da se kod rođaka javi sumnja.

Ovim rečima započinje priču komšija Stevana A. (56) iz Vlaškog Dola kojeg su, kako se sumnja, ubile bivša žena Ljiljana J. (56) i ćerka Anita A. (31).

Kako je "Blic" ranije pisao, on je ubijen dok je spavao kada je, kako se sumnja, Ljiljana pištoljem pucala Stevanu u glavu.

Prema rečima meštana, slučaj je otkriven kada je čovek potpuno nestao iz svakodnevnog života, nakon povratka iz Austrije.

- Godinama unazad je živeo u Beču sa porodicom. Tamo je radio na gradilištu, međutim, pre 20 godina se razveo od Ljiljane. Ona se sa decom vratila kada je počela pandemija korona virusa, a on je ostao i dalje tamo da radi. Retko je dolazio ovde, baš zbog loših odnosa sa bivšom suprugom, a kada dođe, sređivao je kuću i dvorište, da bi se posle nekoliko dana vraćao nazad. Tako je trebalo da se dogodi i ovaj put, međutim, on se vratio u subotu, a već u ponedeljak mu se izgubio svaki trag - priča Stevanov komšija.

Prema njegovim rečima, Stevan je u ponedeljak otišao kod rođaka sa decom, gde su se dogovorili da zajedno srede dvorište, odnosno da mu rođak pomogne.

- Rođak tada ništa sumnjivo nije primetio. Sedeli su, pričali, videlo se da je ljut zbog kuće koja je bila u katastrofalnom stanju. Đubre su ostavljali svuda, dvorište je bilo zapušteno, ma cela kuća je bila prljava. Stevan se tada dogovorio sa rođakom da mu on pomogne u sređivanju, i sa porodicom je otišao kući - navodi on.

Sutradan, po dogovoru, Stevanov rođak je otišao kod njega kući gde je u dvorištu zatekao Ljiljanu, Anitu i Marka.

- Steve nije bilo, pa ih je on pitao gde je na šta mu je Marko, Stevin sin, odgovorio: "Tata je hitno otišao u Austriju, nama je ostavio auto". Međutim, rođaku je to bilo sumnjivo. Prvo jer je u dvorištu ostao auto kojeg je Steva mnogo voleo, nije davao nikome da ga vozi i vodio je računa o njemu. Drugo, jer je video Anitu, Stevinu ćerku kako užurbano čisti automobil, pogotovo gepek - priča nam komšija.

Kasnije, prema rečima meštana, otkriveno je da je u dvorištu zapaljen i krevet.

Hteo da ih izbaci iz kuće

Kako tvrde komšije, Stevan je bio jako ljut na Ljiljanu i svoju decu zbog toga što su uradili sa kućom.

- Stalno je pričao da su od kuće napravili šupu. On je u kuću ulagao da bi jednog dana mogao u njoj da odmara, a oni je nisu čistili, smeća je bilo svuda, dvorište je bilo zapušteno - rekao je komšija.

Ni sa kim se nisu družili

Prema rečima ljudi koji žive nedaleko od Stevanove kuće, Ljiljana i njena deca gotovo nikada nisu izlazili tokom dana, već tek kada padne mrak.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo

- Odu iz kuće oko 21 sat pa se vrate tek u ranim jutarnjim satima oko 4 sati. Nisu išli na posao, jer ništa nisu ni radili. Ljiljanina i Stevanova deca su nezaposlena, a Ljiljana prima socijalnu pomoć iz Austrije. Živeli su isključivo od onoga što Steva zaradi - objašnjavaju oni.

Uzeli pištolj iz Stevanovog sefa?

Komšije imaju nekoliko verzija priče kako se ovo ubistvo dogodilo.

- Čuo sam da ga je Ljiljana sa decom omamila. Potom su mu ukrali ključ od sefa u kom je bio pištolj i sa kojim su ga na kraju i ubili - priča nam meštanin.

Svi su ga voleli

Stevana su, prema rečima meštana, svi voleli. Bio je dobar čovek, pošten i svaki dinar je zaradio radeći.

- Nemam jednu lošu reč da kažem za njega. Uvek se javljao, a svi smo znali da teško dolazi do novca. Nije ni njemu bilo lako, sve im je plaćao, a one su ovde uživale - kaže meštanin.

Kako tvrde, Ljiljana i Anita su imale problema u Austriji zbog čega su morale ovde da se vrate da žive.

- Bili su čudni i povučeni. Čuli smo da su zbog problema pobegli iz Austrije. Ovde su od kad je počela korona, ali ni sa kim godinama nisu porazgovarali - kaže Stevin komšija.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Požarevcu odredilo je sinoć pritvor Ljiljani koja se sumnjiči za ubistvo i Aniti kojoj se na teret stavlja pomaganje u ubistvu. Takođe, za muškarcem (30), Ljiljaninim sinom, policija intenzivno traga.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso/Blic/Dijana Bogosav)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.