OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE NAKON NESREĆE U PEĆINCIMA: Škola preduzima OVE MERE!
Čas fizičkog u školi / ilustracija, Foto: Dado Đilas

incident na času

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE NAKON NESREĆE U PEĆINCIMA: Škola preduzima OVE MERE!

Dečak je dobio tešku frakturu lobanje

Objavljeno: 16:09h

Povodom incidenta u OŠ "Slobodan Pajić Baja" u Pećincima kada je za vreme časa jednom učeniku razbijena glava gvozdenom kuglom za bacanje, reagovalo je i Ministartvo prosvete.

Podsetimo, u pomenutoj školi dogodio se užasan incident u ponedeljak kada je na času fizičkog učenik gvozdenom kuglom za bacanje pogodio đaka starijih razreda u glavu.

Iz Ministarstva prosvete tim povodom poručuju da u situacijama poput ove uvek reaguje takozvana prva mreža zaštite - škola, službe medicinske pomoći, policija.

- Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže, OŠ "Slobodan Pajić Baja" u Pećincima je nakon nesreće koja se desila na času fizičkog pozvala Hitnu pomoć, roditelje i razrednog starešinu učenika. Dečak je zbrinut u zdravstvenoj ustanovi i, što je najvažnije, oporavlja se od povreda - naveli su za Kurir iz ministartva i dodali:

Škola / ilustracija
Škola / ilustracijafoto: Privatna arhiva

- Bez obzira na to što je situacija koja se desila u školi nesrećni slučaj i što nije bilo namere da se bilo ko povredi, škola će u cilju prevencije ovakvih nezgoda sprovesti niz preventivnih i vaspitnih aktivnosti sa učenicima i roditeljima koje se odnose na pravila ponašanja i mere bezbednosti u školi. Ministarstvo prosvete i Školska uprava Novi Sad prate postupanje i aktivnosti škole.

Podsetimo, dečak je dobio tešku frakturu lobanje, a majka povređenog dečaka potvrdila je za Kurir da se u ponedeljak nesreća dogodila, a iz Dečje klinike u Tiršovoj poručili da je on operisan i da je u stabilnom stanju.

Bonus video:

02:58

OD 1. SEPTEMBRA NOVI PREDMET ZA ĐAKE OSNOVNIH ŠKOLA! Stručnjaci otkrili: Predavaće psiholozi, BIĆE OZBILJAN PREDMET

(Espreso/Kurir.rs/ A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.