ZBOG POKUŠAJA UBISTVA PECONIJA: Raspisana međunarodna poternica za Rutovićem! (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

pokrenuta istraga

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA PECONIJA: Raspisana međunarodna poternica za Rutovićem! (FOTO)

Više tužilaštvo je protiv Rutovića i druge dvojice osumnjičenih pokrenulo istragu zbog krivičnog dela "ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu", rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić

Objavljeno: 13:41h

Viši sud u Beogradu izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za kontroverznim biznismenom Željkom Rutovićem i još dvojicom osumnjičenih za pokušaj ubistva vlasnika Happy televizije Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag 22. marta u centru Beograda.

KO JE ČOVEK KOJI JE OSUMNJIČEN DA JE PUCAO NA PECONIJA? Željko Rutović preživeo je Vidimo se u čitulji, a radio je i s ukrajinskom mafijom! (FOTO) (VIDEO)

foto: Zorana Jevtić

Rutoviću se izgubio trag nakon pucnjave u hotelu i veruje se da je u bekstvu.

Sudija za prethodni postupak doneo je 4. aprila rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema Željku Rutoviću i još dvojici osumnjičenih po svim zakonskim osnovima i naredio izdavanje poternice, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

POSLE PUCNJAVE NAPUSTIO ZEMLJU: Konačno se oglasio Željko Rutović, evo šta kaže o sukobu sa Peconijem!

Ona je dodala da im je pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke čije je ispitivanje predložilo tužilaštvo.

PUCNJAVA USRED BELA DANA! Rafali u Novom Sadu, jedna osoba ranjena!

Pritvor im je određen i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, zatim zbog uznemirenja javnosti, kao i zbog krivičnog dela koje im je stavljeno na teret za koje je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora.

Više tužilaštvo je protiv Rutovića i druge dvojice osumnjičenih pokrenulo istragu zbog krivičnog dela "ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu", rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Dan nakon pucnjave beogradska policija je tragala za Rutovićem i pretresala njegove kuće u Beogradu.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Ranković je upucan u noge i oporavlja se od povreda. On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.