OPTUŽENI ZA UBISTVO TATALOVIĆA (21) U RAKOVICI PRIZNAO KRIVICU: "Mlatio sam nožem, pali smo i odatle imam prekid"
Foto: Printscreen

SUĐENJE

OPTUŽENI ZA UBISTVO TATALOVIĆA (21) U RAKOVICI PRIZNAO KRIVICU: "Mlatio sam nožem, pali smo i odatle imam prekid"

On je na početku suđenja izjavio saučešće porodici ubijenog mladića.

Objavljeno:

Suđenje Damjanu Gvozdenoviću (20), koji je optužen da je na svirep i podmukao način ubio Aleksandra Tatalovića (21) u Rakovici u februaru 2022. godine. Iako je na pripremnom ročištu negirao krivicu, u današnjem iznošenju odbrane Gvozednović je priznao da je mladića ubio nožem.

On je na početku suđenja izjavio saučešće porodici ubijenog mladića.

- Voleo bih da mogu da vam vratim sina ili da se zamenim sa njim. Nije mi bila namera da ga ubijem. Žao mi je što se to dogodilo. Ne mogu ni da zamislim kroz šta prolazi porodica. Mnogo mi je žao, ali mi nije bila namera da ga ubijem. Počeo sam da pijem od podneva. Otišao sam kod druga kojem je sledeći dan trebalo da budem kum na krštenju. Pozvao sam bivšu devojku Andreu sa kojom sam dugo bio, ali smo pravili pauze i raskidali. Često sam je zvao kada smo imali pauzu. Nekoliko puta sam je pozvao i ćutao u slušalicu. Jednom mi se na njen telefon javio muški glas. Rekao je da će da mi polomi glavu ako opet pozovem i pozvao me da se vidimo - ispričao je Gvozdenović.

Kako je objasnio, prihvatio je poziv i predložio da se vide iza njegove zgrade. Drugu koji je bio sa njim nije ništa pričao.

- Drug je otišao, a ja sam došao do parkića i čekao. Nisu dolazili. Otišao sam do stana da vidim da li mi je brat tu jer sam se uplašio da će on da dođe sa nekim, pošto je, kada smo razgovarali na telefon pričao u množini. Brat nije bio u stanu, pa sam ušao u kuhinju da se umijem i uzeo sam kuhinjski nož srednje veličine sa drvenom drškom. Vratio sam se do parka, kada je došla moja bivša devojka i dva mladića. Jedan mladić mi je prišao i pesnicom me udario u glavu, pa sam izvadio nož i počeo da mašem njime - dodao je.

Kako je ispričao, obojica su pali, a od tog momenta "ima prekid filma". Sledeće čega se seća je da je ustao i počeo da trči.

Gvozdenović je više puta ponovio da je "bio mnogo pijan", da nije razmišljao i da se ne seća šta se dešavalo dok su bili na zemlji.

- Nož sam izvadio iz desnog džepa jakne. Nakon što sam pobegao, prespavao sam kod druga. Ne želim da kažem njegovo ime jer ne želim da ga uvlačim u ovo - rekao je.

Na pitanje da li je bilo nekog paljenja garderobe, odogovorio je da mu nije poznato.

Majka ubijenog mladića rekla je da se pridružuje krivičnom gonjenju i da ističe imovinsko-pravni zahtev.

U sudnici su bili prisutni roditelji i brat optuženog Gvozdenovića, a njegova majka je plakala sve vreme dok je iznosio odbranu.

Naredno ročište zakazano je za 31. oktobar, za kada su pozvani Gvozdenovićeva bivša devojka, kao i mladić koji je bio prisutan u trenutku ubistva.

Podsetimo, sumnja se da je Gvozdenović 23. februara 2022. godine u večernjim satima nožem zadao više Aleksandru Tataloviću uboda u predelu trupa, usled kojih je Aleksandra Tatalović preminuo.

Gvozdenović se potom udaljio sa lica mesta.

Nakon intenzivnog operativnog rada, slučaj je rasvetljen i protiv njega je pokrenuta istraga 12. jula prošle godine, kada mu je određen pritvor.

On se predao nadležnim organima 14. septembra u pratnji svog advokata i od tada se nalazi u pritvoru.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.