DARKO KOSTIĆ IZNOSI SVOJU ODBRANU: Modni kreator optužen da je mladića DRŽAO ZATVORENOG u ateljeu i PRETIO MU
Darko Kostić, Foto: VLADIMIR ŠPORČIĆ

javljeno je

DARKO KOSTIĆ IZNOSI SVOJU ODBRANU: Modni kreator optužen da je mladića DRŽAO ZATVORENOG u ateljeu i PRETIO MU

Njega je prošle godine Š. H. (20) prijavio policiji jer ga je držao zatvorenog u stanu i pretio da će da ga ubije

Objavljeno:

Modni kreator Darko Kostić danas bi trebalo da iznese svoju odbranu pred sudom na optužbe da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

Suđenje je trebalo da krene još u aprilu, ali je odlagano zbog toga što se Kostić nije pojavljivao na sudu, a onda je angažovao i novog advokata, pišu domaći mediji.

Njega je prošle godine Š. H. (20) prijavio policiji jer ga je držao zatvorenog u stanu i pretio da će da ga ubije. Policiju je pozvao drug Š. H. i tvrdio da Darko Kostić drži u ostavi njegovog prijatelja i da mu preti da će da ga ubije, prenose mediji.

Oštećeni mladić upućen je u policijsku stanicu zbog prijave, dok je Darku Kostiću određeno policijsko zadržavanje zbog ugrožavanja sigurnosti i protivpravnog lišivanja slobode. Š. H. je se oslobodio tako što je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana. Policija ga je zatekla na ulici oko tri sata posle ponoći, navode dalje domaći mediji.

darko kostić
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

- Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega. Kaže da mu je stavio na glavu nešto kao majicu i za to vreme ga vezao i zatvorio u ostavu. Onda mu je pretio i vikao da će da ga ubije - rekao je ranije Telegrafov sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Tri nedelje u pritvoru

Darko Kostić je na saslušanju pred tužiocem rekao da nije kriv.

Ipak, tužilaštvo je nakon toga dežurnom sudiji za prethodni postupak podnelo predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, piše gorepomenuti portal.

Kostiću je 21. aprila određen pritvor do 30 dana. Nepunih mesec dana kasnije, 12. maja, pritvor mu je ukinut.

Kostićev tadašnji advokat Dimitrije Ilić rekao je da je modni kreator saslušan i da je negirao sve za šta je optužen.

darko kostić
foto: Nemanja Nikolić

- Dobili smo rešenje, žalićemo se, izneo je odbranu opovrgnuo je sve što je navedeno u krivičnoj prijavi, ponudili smo dokaze, video snimke, svedoke. Svi dokazi koji su prijavljeni nisu pronađeni u stanu, obavljen je pretres stana i ništa od onoga što su oni naveli nije nađeno - rekao je Ilić.

On je dodao da se nadaju da će tužilaštvo da ispita sve ove navode, činjenice i okolnosti koje su date i da će on uskoro biti na slobodi.

- Određen mu je pritvor preventive radi. Mislim da se sud time vodio, kako bi obezbedio dokaz, a to je ispitivanje tog svedoka oštećenog. Nakon tog ispitivanja, njemu će biti ukinut pritvor - rekao je Kostićev advokat.

On je dodao da se Darko bori, te da se više od sat i po vremena branio i sam predložio 15 dokaza.

- Odgovorio je na sva pitanja, na tužilaštvu je sada da odradi svoj deo posla, da pribavi sve te video snimke, materijalne dokaze o kojima je on govorio. On je u ovim oštećen. Iz njegovog stana su odnete skupocene haljine, i mi mislimo da iza toga stoji teška krađa - rekao je on, pišu domaći mediji.

Bonus video:

00:32

Uhapšen modni kreator Darko Kostić

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.