"PUSTITE GA, SMRŠAO JE": Sramna odbrana instruktora jahanja na suđenju za SILOVANJE, optužio ŽRTVE DA LAŽU
Miloš Đukić, Foto: Društvene mreže

STRAŠNO

"PUSTITE GA, SMRŠAO JE": Sramna odbrana instruktora jahanja na suđenju za SILOVANJE, optužio ŽRTVE DA LAŽU

Odbrana Đukića je predložila ukidanje pritvora i ublažavanje kazne, to jest zamenu blažom merom - zabranom napuštanja stana

Objavljeno:

Miloš Đukić, instruktor jahanja optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole u kojoj je predavao, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Ipak, on je istovremeno rekao da devojke koje su ga optužile "nisu u pravu". Đukić je pred Višim sudom u Beogradu negirao krivicu i rekao da devojke koje su ga prijavile nisu u pravu.

- Koristim svoje pravo da ne iznesem odbranu. Te devojke koje su navedene nisu u pravu. Nije tačno ovo za šta sam optužen - kratko je rekao Đukić.

Odbrana Đukića je predložila ukidanje pritvora i ublažavanje kazne, to jest zamenu blažom merom - zabranom napuštanja stana, "imajući u vidu godine i zdravlje optuženog". Takođe, kako su naveli, imajući u vidu da se njegovo mesto stanovanja ne nalazi bliže od škole jahanja.

Miloš Đukić
Miloš Đukićfoto: Društvene mreže

Advokat je naveo "da je Đukić u pritvoru smršao 14 kilograma i da je lošeg zdravstvenog stanja".

Takođe advokati zahtevaju medicinsko i psihijatrijsko veštačenje oštećenih devojaka.

Odbijen je predlog advokata da se Đukić pusti iz pritvora i da se ublaži mera.

Đukić optužen da je 11 godina silovao polaznice

Miloš Đukić je optužen za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

On je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine, a žrtve su polaznice škole jahanja u kojoj je Đukić radio kao instruktor.

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Đukić je uhapšen 12. septembra prošle godine, a od tada se nalazi u pritvoru. On je na pripremnom ročištu jula ove godine negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Bonus video: DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

03:53

DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.