ZADRŽANO 15 PUTNIKA POVREĐENIH U NESREĆI U SOLUNU: Autobus u potpunosti smrskan
Nesreća u Solunu, Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

jeziva nesreća

ZADRŽANO 15 PUTNIKA POVREĐENIH U NESREĆI U SOLUNU: Autobus u potpunosti smrskan

U Solunu na lečenju zadržano 15 putnika povređenih u jezivom sudaru u Grčkoj

Objavljeno:

Vlasnik turističke agencije iz Niša "Skaj end San" Bojan Milosavljević izjavio je za medije da je 15 putnika iz autobusa te agencije koji je jutros imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni zadržano na lečenju u Solunu, dok je jedan na sopstvenu odgovornost odlučio da sa predstavnikom agencije napusti bolnicu.

"U bolnici u Solunu zadržano je 15 putnika, neki su otpušteni, njih sedmoro, osmoro. Zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize. Za sada nema teže povređenih ili ugroženih, koliko imam informacije. Jedan putnik je odlučio da iz Soluna krene sa predstavnicom iz bolnice do Kilkisa gde se nalazi najveći broj putnika", rekao je on za Tanjug.

Milosavljević je rekao da je za putnike obezbeđen ručak i voda, i da se čeka ko će od njih nastaviti svoje letovanje u Stavrosu, a ko želi da se vrati kući.

Kako je istakao, za sada nema informacije da je neko od putnika sam krenuo za Srbiju.

Milosavljević je rekao da je cela grupa putnika u Kilkisu, neki su tamo prebačeni iz bolnice u Polikastru da bi bili na istom mestu i bliže i da su bili na pregledima.

"Dobro su, lakše su povrede u pitanju kod nešto više od 40 ljudi. Suvlasnik agencije je sa njima. Čekaju da budu smešteni na odredište, kao i putnici koji su u Solunu, ili da se vrate kući. Kako ko želi", rekao je on.

Istakao je da su stariji putnici imali prelome, ali da su za sada dobro.

On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.

Najbitnije je da je većina lakše povređena, rekao je i dodao da je bio u kontaktu sa jednom putnicom u Solunu.

"Kolege iz drugih agencija su nam se takođe stavile na raspolaganje", dodao je Milosavljević.

On je rekao da ne može da potvrdi informaciju da li je bilo povređene dece, kako su ranije pisali mediji .

Istakao je da je sudar bio strašan prema fotografijama koje je dobio, i da je do nesreće prema nezvaničnim informacijama koje je dobio, došlo jer je automobil prešao u suprotnu traku gde se nalazio autobus.

"Vide se tragovi kočenja u levoj traci. Po svemu sudeći, prešao je u suprotnu stranu. Vozač (autobusa) je uspeo nekako da zadrži vozilo na putu. Srećom se nije u brzini prevrnuo. Okrenuo se u jarak i nije bio u punoj brzini, inače bi bila strašna tragedija", dodao je on.

Milosavljević je dodao da su u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma, konzulatom u Grčkoj, sa kolegama i sa porodicama.

U udesu su poginule četiri osobe iz automobila.

Bonus video:

00:23

PIJANI VOZAČ SE ZAKUCAO U TRAKTORSKU PRIKOLICU, POGINUO SUVOZAČ (22): Teška saobraćajna nesreća kod Obrenovca!

(Espreso/Telegraf.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.