U NESREĆAMA OD POČETKA GODINE POGINULA ČAK 291 OSOBA, MEĐU NJIMA I DECA: Crna statistika stradanja na putevima
Foto: RINA

JEZIVO

U NESREĆAMA OD POČETKA GODINE POGINULA ČAK 291 OSOBA, MEĐU NJIMA I DECA: Crna statistika stradanja na putevima

Kako su zvanično rekli iz MUP-a, broj nastradalih manji je za 23 odsto u odnosu na isti period 2022. godine

Objavljeno:

Stravične saobraćajne nesreće događale su se u poslednje vreme u kojima je, kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za "Blic", od početka godine do kraja avgusta poginula 291 osoba.

Kako su zvanično rekli iz MUP-a, broj nastradalih manji je za 23 odsto u odnosu na isti period 2022. godine kada je poginulo 357 osoba.

- U Srbiji se od početka godine do kraja avgusta ukupno dogodilo 20.863 saobraćajnih nezgoda, što je za tri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine - navode za "Blic" iz MUP-a.

Oni objašnjavaju da najčešći faktori koji dovode do nastanka saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima su neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta, što je uzrok u 45 odsto slučajeva i propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije što je 18 odsto.

- Saobraćajne nezgode sa poginulim licima najčešće se događaju na državnim putevima IB reda, u kojima je od početka ove godine do kraja avgusta poginulo 49 osoba, zatim na državnim putevima IA reda, u kojima su poginule 43 osobe - navode iz MUP-a.

Najdramatičnije nesreće u proteklom mesecu

Vozio u suprotnom smeru

Celu Srbiju šokirala je saobraćajna nesreća koja se dogodila 3. septembra kada je automobil koji je vozio Dejan J. (51) sudario sa drugim i zapalio. Da stvar bude još gora, do nesreće je došlo jer je Dejan vozio "punto" brzom trakom u kontra smeru.

Pijan pokosio decu na motociklu

Goran M. (59) je u noći 5. septembra pijan "golfom" udario u moped na kojem su bila dva dečaka, nakon čega je pobegao. Nesreća se dogodila na putu Glogovica - Dubočane i u njoj su povređeni dvojica dečaka od 11 i 12 godina.

Da stvar bude gora, utvrđeno je da je Goran vozio u alkoholisanom stanju, a prema rečima meštana, isto jutro "mešao je rakiju i pivo".

Podleteli pod cisternu

Još jedan prelazak u suprotnu traku rezultirao je gubitkom života i to i jednog dečijeg. U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 27. avgusta oko 8 časova na mostu preko reke Đetinje u sudaru automobila i cisterne nastradali su vozač i suvozač automobila, bračni par Dragoslav G.(65) i Zorica G. (66) kao i devojčica (9) koja je zajedno sa sestrom (11) u teškom stanju prevezena u bolnicu u Užicu gde je podlegla povredama.

Prema našim saznanjima, u nesreći su učestvovali putnički automobil "ševrolet matiz" beogradskih registarskih oznaka za čijim volanom je bio D. G. (65) i kamion sa prikolicom, odnosno cisterna za čijim volanom je bio B. S. (42).

Kako se nezvanično saznaje, vozač automobila se kretao ka Požegi, a iz neutvrđenih razloga je prešao u suprotnu saobraćajnu traku gde se direktno sudario sa cisternom.

Bonus video: Saobraćajna nesreća u Raški

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.