FEDOROVA MAJKA UMRLA ČEKAJUĆI PRAVDU: Ponavlja se suđenje ubicama iz obezbeđenja splava u Beogradu!
Foto: Damir Dervišagić

nije izdržala

FEDOROVA MAJKA UMRLA ČEKAJUĆI PRAVDU: Ponavlja se suđenje ubicama iz obezbeđenja splava u Beogradu!

Filipova i Fedorova majka, Ljubica Frimerman, nije dočekala da pravda bude zadovoljena
Objavljeno: 16:44h

- Majka mi je preminula sa imenom mog ubijenog brata Fedora na usnama - kaže Filip Čolović, brat Fedora Frimermana (30), mladića koga su pripadnici službe obezbeđenja nasmrt pretukli ispred beogradskog splava "Saund", u julu 2015. godine nakon presude Apelacionog suda da će suđenje ubicama Frimermana biti ponovljeno.

Filipova i Fedorova majka, Ljubica Frimerman, nije dočekala da pravda bude zadovoljena i da oni koji su nasmrt pretukli njenog sina dobiju kaznu kakvu zaslužuju. Umrla je krajem prošle godine. Za svog života molila je da im sud presudi, da doživi da krivci budu kažnjeni.

foto: Damir Dervišagić

- Stradao je zato što je bio plemenit, vaspitavan je da bude čovek. Hteo je da zaštiti druga i zato ga više nema. Molim vas da dozvolite da dobro nadvlada zlo. Ovde niko nije nevin. Jedinog koji je bio nevin više nema. Ne mogu da se pomirim sa tim da mog sina više nema - govorila je Fedorova majka.

Sada je njen sin Filip ostao sam da bije bitku i da se nada da će pravda biti zadovoljena.

- Naša majka živela je sa tim da joj je sin ubijen - kaže Filip.

On se nada da će vraćanjem suđenja na početak ubice njegovog brata dobiti zasluženu kaznu.

foto: Dragan Kadić

- Nama je svako ročište novi šok. Užasno je da ponovo prolazimo kroz sve, ali moram da priznam da su razlozi koji su vratili na početak ovo suđenje nama vratili nadu. Poklapaju se s argumentima tužilaštva, jer su ljudi koji su nasmrt pretukli mog brata osuđeni po blažoj optužnici - priča on.

U optimizmu, kaže, mora biti oprezan.

- Ne znam šta da očekujem, ali nadamo da će se ustanoviti ono što pričamo od početka, a to je da moj brat nije pružao otpor i da su ga tukli dok je bio bez svesti. Nadam se da će kazna koju dobiju biti najveća, ali sve je na sistemu - kaže on. Filip veruje da bi visoke kazne nasilnicima delovale preventivno zbog dece koja tek treba da odrastu.

Za ubistvo Frimermana Negomir Urošević (27) osuđen je na osam godina i četiri meseca zatvora, Denis Pavlov (41) na 10 godina i šest meseci, Dušan Davidović (29) na osam i po godina zatvora i Dušan Mihajlović (40) na dve godine i tri meseca zatvora.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.