ZABRANJEN IM JE ULAZ U ZGRADU? 25 porodica u Smederevu ostalo BEZ KROVA NAD GLAVOM nakon eksplozije
Mesto tragedije, Foto: ZORANA JEVTIĆ

stravične posledice

ZABRANJEN IM JE ULAZ U ZGRADU? 25 porodica u Smederevu ostalo BEZ KROVA NAD GLAVOM nakon eksplozije

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata su zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen

Objavljeno:

U stravičnoj eksploziji u Smederevu koju je prouzrokovao Đorđe Azarić (56) koji se sa više kilograma industrijskog eksploziva razneo, povređene su dve osobe, a zgrada u potpunosti uništena. Prema našim saznanjima, policija stanarima ove zgrade ne dozvoljava ulaz unutra zbog straha od urušavanja, a jedino ko može da uđe u zgradu su stanari sa prvog i drugog sprata i to kako bi uzeli lična dokumenta. Ostalima, do daljeg onemogućen je prolaz, a ispituje se hoće li se ova zgrada rušiti ili postoji mogućnost za rekonstrukciju.

Đorđe Azarić se eksplozivom razneo nakon svađe sa podstanarima koji mu navodno godinama unazad nisu plaćali ni kiriju, ni račune. Zbog toga, sinoć je on stao ispred vrata i aktivirao eksploziv koji je njegovo telo raskomadao, a skoro u potpunosti uništio zgradu.

Eksplozija u Smederevu
Eksplozija u Smederevufoto: ZORANA JEVTIĆ

Prema nezvaničnim saznanjima, u zgradi ima 25 stanova, a ne računajući ulazna vrata ispred stana u kojem se dogodila eksplozija, 24 stana su ostala bez vrata od jačine detonacije.

Izvor "Blica" navodi da su na prvom spratu zgrade uništena čak i blindirana vrata.

- Tužilac će angažovati veštake kako bi se utvrdilo da li može da se uđe u zgradu i stanove. Cela zgrada je u katastrofalnom stanju, sa svih strana vise instalacije i konstrukcija zgrade. Nije bezbedan ulazak unutra - kaže izvor "Blica".

Razneo se sa više kilograma eksploziva

Podsetimo, pre 2 noći sinoć se, oko 20.35 časova, u centru Smedereva, dogodila eksplozija kada se, prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac Đ. A. (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Programer iz Smedereva koji je aktivirao bombu
Programer iz Smedereva koji je aktivirao bombufoto: Kurir/Privatna arhiva

Na licu mesta nastradao je Đ. A. čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata su zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen.

Bonus video:

00:27

SMEDEREVO: U eksploziji zgrade poginula jedna, a povređene dve osobe

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.