DANIJEL JE PRE 16 GODINA POČINIO MONSTRUOZAN ZLOČIN: Iseckao dečaka i ujaka na komade!
Danijel Jakupek, Foto: MUP Srbije

stravično zlodelo

DANIJEL JE PRE 16 GODINA POČINIO MONSTRUOZAN ZLOČIN: Iseckao dečaka i ujaka na komade!

Zločinac se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu

Objavljeno:

Danijel Jakupek (45) jedan je od najmonstruoznijih ubica u Srbiji, a zločin koji je počinio pre tačno 16 godina u Novim Banovcima zaprepastio je i rastužio čitavu Srbiju.

Zločinac se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Podsetimo, kobnog dana Jakupek je u svojoj kući ubio dečaka Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), pa njihova tela isekao u kadi koristeći testeru za gvožđe i bonsek. Delove tela je potom spakovao u najlon kese i plastično bure i bacio - deo u Dunav, a deo u septičku jamu.

Viši sud u Sremskoj Mitrovici na svakih devet meseci potražuje izveštaj o Jakupekovom zdravstvenom stanju, a prema poslednjem izveštaju, on je negativan i potrebne su i dalje mere psihijatrijskog lečenja. Čak se navodi u izveštaju, da se niko od srodnika ne interesuje za njega, niti ga posećuje.

"Mi redovno od Specijalne zatvorske bolnice dobijamo izveštaj o zdravstvenom stanju i merama lečenja koje se preduzimaju prema Jakupeku. On i dalje ostaje u zatvorskoj bolnici, jer tim specijalista koji ga leči kaže da je potrebno i dalje nastaviti opservacije i lečenje u bolnici zatvorenog tipa", rekla je sudija Marica Jolić portparol Višeg suda.

U poslednjem dopisu iz Specijalne zatvorske bolnice, navodi se da se je reč o osobi prosečne inteligencije, koja boluje od hronične duševne bolesti šizofrenije simpleks. Prima određenu terapiju, povoljno reaguje na terapijske mere, ali i da je došlo do poboljšanja u kliničkoj slici, međutim, potrebno i dalje nastaviti psihijatrijske opservacije i lečenje, što znači da nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem.

Dosije Jakupeka je jedan od najmračnijih u arhivi Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, jer je tada posle zločina Jakupek priznao, da je pozvao svog prijatelja Trbovića da 27. avgusta 2007. godine uveče dođe u njegovu kuću i gledaju film na DVD-u, dok mu je majka bila kod brata u Nemačkoj. Tada je namamio Vasilija u kupatilo, zaklao ga, kao i petogodišnjeg dečaka, sestrića Trbovića, koji je te večeri došao sa ujakom. Posle je, kako je objašnjavao, sekao njihova tela i uživao u tome, pa je na kraju delove tela bacio u Dunav, koji protiče neposredno pored dvorišta.

Istraga nije utvrdila kakav je motiv imao Jakupek da počini ovako monstruozan zločin, jedan od najtežih na ovim prostorima. Kada su Vasilijevi roditelji Vesna i Dragan Trbović prijavili nestanak sina i unuka, u potrazi za njima pridružio im se i Jakupek, kako bi im pomogao da ih pronađu. Hladnokrvo, ni jednim gestom nije pokazao da je odgovoran ili kriv.

Nakon četiri dana potrage za njima pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke, a sutra dan u Dunavu pronađen je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke. Mesecima kasnije u različitim delovima mesta isplivavali su delovi tela dečaka i Vasilija, koji su šest puta sahranjivani.

Kako kažu meštani Novih Banovaca, Marica Jakupek majka monstruma, preminula je pre nekoliko godina. Danijel je i za vreme majčine sahrane bio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Majka je bila jedina osoba koja ga je posećivala. Kuća u kojoj je Jakupek izvršio zločin je prodata.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.