ĆERKICE SU MI PLAKALE, A MIGRANT JE DRŽAO SEKIRU I STAJAO ISPRED NJIH: Jeziva scena u SRPSKOJ PORODICI!
Foto: Shutterstock

havarija

ĆERKICE SU MI PLAKALE, A MIGRANT JE DRŽAO SEKIRU I STAJAO ISPRED NJIH: Jeziva scena u SRPSKOJ PORODICI!

- Kada sam se vratila kući, vrata su bila širom otvorena a moje ćerke uplakane
Objavljeno: 08.04.2017. 19:46h
  • 48

Na vanrednoj sednici Saveta za bezbednost opštine Šid, doneta je odluka da se traži zatvaranje prihvatnog centra za migrante koji se nalazi u ovom pograničnom gradu sa Hrvatskom. Ovo je usledilo posle incidenta koji se desio pre dva dana, kada je migrant upao sa sekirom u kuću porodice Štimac u Šidu.

Migrant naoružan sa sekirom upao je u petak u večernjim satima u kuću porodice Štimac, koja se nalazi u u lici Srete Slavujevića u Šidu. U tom trenutku u kući su bile same dve maloletne devojčice, jedna od devet i druga od 11 godina.

- Kada sam se vratila kući, vrata su bila širom otvorena a moje ćerke uplakane. Tada su mi rekle da je upao migrant sa sekirom u ruci, govorio im je nešto, ali nisu razumele. Uzeo je dva mobilna telefona i novčanik - priča Branislava, majka devojčica i kaže da je pobegao preko bašte, koja se nalazi neposredno u blizini pruge duž koje se migranti svakodnevno kreću u želji da nađu način kako da pređu granicu.

foto: Filip Plavčić


Meštani ove ulice, kako ističu, stalno strepe od migranata, ulaze u njihova dvorišta, bašte uzimaju šta hoće. Sve ovo je bila kap, koja je prelila čašu, da opštinsko rukovodstvo donese ovakvu odluku.

- Fizički obračuni, pljačke, ovo nije prvi put. Mi nećemo biti taoci, migranata. Bilo smo dobri domaćini, ali nećemo dozvoliti da neko zloupotrebljava dobrodošlicu. Tražimo od svih nadležnih institucija, da se reši ovaj problem, a mi od naših zahteva odustati nećemo. To je da se zatvori prihvatni centar migranata u Šidu - izjavio Predrag Vuković, predsednik opštine Šid, posle vanredne sednice Saveta za bezbednost.

(Espreso.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media