"GEPEKOVALI" MLADIĆA PA PRETILI SECKANJEM NA KOMADE! Svi detalji filmske otmice tinejdžera u Novom Sadu
Policija, Foto: Printscreen/RTS

osumnjičeni u pritvoru

"GEPEKOVALI" MLADIĆA PA PRETILI SECKANJEM NA KOMADE! Svi detalji filmske otmice tinejdžera u Novom Sadu

Osumnjičeni da su 4. ferbruara oko 23 sata i Novom Sadu i Sremskoj Kamenici ooteli mladića se već sedam meseci nalaze u pritvoru

Objavljeno:

Optužnica protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) koji je sumnjiče da su u februaru ove godine zajedno sa jednim maloletnikom, kidnapovali N. T (18) iz Novog Sada je podignuta je i čeka se potvrda pred sudom, a ovo su svi detalji "filmske otmice" koja je počela posle jednog rođendana.

Gore navedeni pripadnici "otmičarske ekipe" su 4. februara oko 23 sata u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici sa dvoja kola, "BMW-om" crvene boje i "folksvagenom polo" crne boje, došli na Kamenjar, tačnije M. R. je vozio BMW, a G. B. "polo". Sa "folksvagena" su skinuli tablice i stavili lažne sa oznakama Slovačke. Čekali su s namerom da otmu N. T. Međutim, tada su saznali da je sestra došla po njega i odvezla ga kući.

Potom su se odvezli doSremske Kamenice i M. R. je zvao N. T. telefonom da izađe napolje da bi se - "nešto dogovorili".

Kada je izašao, "gepekovali" su ga s leđa u "folksvagen" dok ih je pratio crveni "BMW". Odvezli su se na deponiju na kojoj se nalazi hangar jednog preduzeća. Tada su N.T. izvukli iz gepeka, stavili ga na stolicu i vezali kanapom.

Potom su mu tražili broj oca i naterali ga da oko 3:17 časova pozove tatu i kaže mu da je otet i da "ako želi da ostane u komadu spremi 200.000 evra za otkup i da taj novac preda do 17 časova".

Telefon / Ilustracija
Telefon / Ilustracijafoto: Dragan Kadić

Nekoliko sati kasnije, tačnije u 7:07, oca otetog poziva S. B. Đ. i govori da će mu ubiti i "istranžirati" sina ako pozovu policiju. Da će ga ocu "poslati na rate i u komadima". Oca su potom pozvali 4 minuta kasnije i rekli mu da je sa njim sve u redu, da mu ne fali dlaka sa glave i da ne brine.

Otetog su na toj lokaciji držali do 12 sati. U jednom trenutku M. R. je deda pozvao na telefon, te se on autom "BMW" odvezao kući, a ostatak "ekipe" je ponovo stavio N. T. u gepek "folksvagena" u nameri da promene lokaciju.

Međutim, policija ih je presrela.

Pripadnici MUP-a su izašli iz vozila i rekli im: "Stop, policija!". Međutim, oni su se oglušili na njihovu naredbu i kolima u kojima je bio oteti udarili u službeno vozilo.

Inače, majka otetog je nakon agonije izjavila:

"Dobili smo poziv od otmičara u gluvo doba noći i tada je od nas tražena velika suma novca, zatim se veza prekinula. Nisu detaljisali, a suprug i ja smo kratko razmislili i pozvali policiju koja je na svu sreću uhapsila otmičare, i zahvalni smo im jer su nam vratili dete živo i zdravo".

Policija / Ilustracija
Policija / Ilustracijafoto: RINA

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece.

Osumnjičeni se već sedam meseci nalaze u pritvoru.

Očekuje se da će narednih dana Viši sud potvrditi optužnicu.

Bonus video:

02:24

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.