"SINA ĆEMO TI SLATI NA RATE U KOMADIMA, AKO NE SPREMIŠ PARE: Podignute optužnice za otmicu mladića iz Novog Sada
Foto: Instagram/192_rs

STRAŠNO

"SINA ĆEMO TI SLATI NA RATE U KOMADIMA, AKO NE SPREMIŠ PARE: Podignute optužnice za otmicu mladića iz Novog Sada

Kako se saznaje, mladići su otmicu izveli sa dva automobila na kojima su stavili lažne tablice

Objavljeno: 11:57h

Optužnica protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) koji je sumnjiče da su, u februaru ove godine, zajedno sa jednim maloletnikom, oteli 18-ogodišnjeg mladića iz Novog Sada je podignuta je i čeka se potvrda pred sudom.

Kako se saznaje, mladići su otmicu izveli sa dva automobila na kojima su stavili lažne tablice.

Žrtvu su sačekali nakon proslave rođendana ubacili u gepek i odvezli u hangar jednog preduzeća. Tamo su ga, navodno, vezali za stolicu.

- Tada su mladića naterali da pozove oca i da mu saopšti da je otet i da spremi 200.000 evra. U jednom od razgovora su mu rekli da roditeljima saopšti da će ga ubiti i "istranžirati", ako pozovu policiju. Da će ga ocu "poslati na rate i u komadima"- navodi se u optužnici.

Inače, roditelji su odmah pozvali policiju i obavestili o otmici.

Prema navodima optužnice, osmnjičeni su uhapšeni kada su mladića pokušali da prevezu sa jedne lokacije na drugu. On se nalazio u gepeku.

Osumnjičeni se već sedam meseci nalaze u pritvoru.

Očekuje se da će narednih dana Viši sud potvrditi optužnicu.

- Dobili smo poziv od otmičara u gluvo doba noći i tada je od nas tražena velika suma novca, zatim se veza prekinula. Nisu detaljisali, a suprug i ja smo kratko razmislili i pozvali policiju koja je na svu sreću uhapsila otmičare, i zahvalni smo im jer su nam vratili dete živo i zdravo - rekla je majka otetog tinejdžera.

Kako je navela, njen sin je te večeri bio na rođendanu.

- Bio je na rođendanu i koliko smo saznali kada je došao blizu kuće neko ga je zvao i tada se sve dogodilo. Nismo još videli sina, ali čuli smo da je dobro i jedva čekamo da ga vidimo i da saznamo sve detalje, jer još ne znamo šta se i kako tačno dogodilo - objasnila je majka.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece.

Bonus video: OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

02:24

OTMICA AVIONA ZBOG KOJE SE TRESLA CELA SFRJ! Vukčević otkrio kako se odigralo: UPERIO MI JE PIŠTOLJ U GLAVU I REKAO POLAZI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.