UHAPŠENA "VIDOVITA MARIJELA": Za skidanje magije MUŠKARAC uzeo 120.000 dinara, ovo mu je bio PLAN PREVARE
Crna magija / Ilustracija, Foto: Profimedia

PREVARANT

UHAPŠENA "VIDOVITA MARIJELA": Za skidanje magije MUŠKARAC uzeo 120.000 dinara, ovo mu je bio PLAN PREVARE

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu

Objavljeno: 09:31h

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D.N. (26) iz Futoga zbog postojanja opradane sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

Naime, optuženi je u toku novembra meseca 2020. godine od oštećene, koja je prethodno sa njim ostvarila kontakt po oglasu sa društvenih mreža pod nazivom „Vidovita Marijela“, protivpravno prisvojio više zlatnih predmeta i novac u ukupnom iznosu od 120.000 dinara, a sve pod izgovorom da su navedene dragocenosti potrebne za sprovođenje rituala skidanja magije sinu oštećene koji se vrše preko zlata, novca i čitanjem molitvi u manastirima.

Tužilaštvo savetovalo uslovnu kaznu

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavljene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 150.000 dinara.

Krivično delo prevara čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

Bonus video:

01:15

ETNOLOG JOJIĆ: Postoje vidoviti ljudi i crna magija, ali ima mnogo više LAŽNIH PROROKA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.