TRI MESECA OD MASAKRA U MLADENOVCU: Pored MASOVNOG ubice koji je odneo 9 ŽIVOTA u pritvoru i ONI, a sledi im JEDNO
Masakr u Mladenovcu, Foto: MUP, Petar Aleksić

masakr u mladenovcu

TRI MESECA OD MASAKRA U MLADENOVCU: Pored MASOVNOG ubice koji je odneo 9 ŽIVOTA u pritvoru i ONI, a sledi im JEDNO

Osim U.B, u pritvoru su njegov otac i ujak, kao i brat od ujaka

Objavljeno:

Na današnji dan pre tri meseca U.B. zavio je u crno sela Dubona i Malo Orašje kada je, nakon kraće svađe sa mladima okupljenim ispred škole u Duboni, otišao u svoju vikendicu u Varovnicama, uzeo veliku količinu oružja, a potom najpre otišao u Malo Orašje, gde je pucao na mladiće koji su ranije slavili Đurđevdan, a potom se ponovo uputio u Dubonu. Blažić je oduzeo devet života, a ranio je 13 osoba.

Vikendica U. B. u naselju Varovnice kod Šepšina iz koje je uzeo arsenal oružja i krenuo ka dva sela, koja je zapečaćena nakon što je policija izvršila pretres, izgorela je u požaru.

U.B. je u toj kući jedno vreme i živeo, nakon razmirica sa roditeljima.

1 / 7 Foto: Nenad kostić

Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar. Kako je kuća prazna, povređenih nije bilo. Nije poznato da li je požar izbio zbog neispravnih instalacija ili je podmetnut.

Tokom saslušanja brojnih svedoka u ovom slučaju, jedan od svedoka je tvrdio da je video ubicu da u žrtvu puca iz daljine, a potom prilazi i overava je jednim hicem u glavu.

Kako bi to svedočenje bilo potvrđeno, tužilaštvo je zatražilo da Institut za sudsku medicinu dostavi povrede koje su zadobili ošećeni - iz kog oružja su ubijeni, barutne čestice na garderobi oštećenih, kome pripadaju DNK tragovi nađeni na oružju...

Prema informacijama do kojih je došao Telegraf.rs, očekuje se i izveštaj psihijatrijskog veštačenja oca osumnjičenog za masakr i njegovog brata od ujaka koji je tek napunio 18 godina.

Osim U.B, u pritvoru su njegov otac i ujak, kao i brat od ujaka.

Zabrana raspolaganja imovinom

1 / 5 Foto: Nenad kostić

U. B, njegov otac i ujak privremeno ne mogu da raspolažu imovinom.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja poseduju i sredstvima na bankovnim računima, navedeno je u saopštenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rešenje na, kako navode, osnovu više indicija "da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz poseda osumnjičenih", kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih predloga sudu za obezbeđenje imovinskopravnog zahteva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

02:36

REKONSTRUKCIJA MASAKRA U MLADENOVCU! Novinar Kurir TV na mestu nezapamćenog krvavog pira u kom je stradalo OSMORO MLADIH LJUDI

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.