KRIVIČNA PRIJAVA ZA PIROĆANCA KOJI JE POKUŠAO DA OTRUJE SINA: Dete odveo na livadu, pa mu dao KISELINU da popije
Foto: Dado Đilas

UŽAS

KRIVIČNA PRIJAVA ZA PIROĆANCA KOJI JE POKUŠAO DA OTRUJE SINA: Dete odveo na livadu, pa mu dao KISELINU da popije

Do teške porodične tragedije koja se pukom srećom nije završila fataln, došlo je na mestu zvanom "vašarište"

Objavljeno:

Protiv M.J. iz Pirota koji je 3. jula ove godine na livadi na periferiji ovog grada pokušao da kiselinom otruje svog dvogodišnjeg sina a zatim i sam popio korozivno sredstvo, podneta je krivična prijava za pokušaj ubistva.

- Obaveštavamo vas da je Policijska uprava u Pirotu podnela Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113. stav 1 u vezi člana 30 Krivičnog zakonika - navedeno je u odgovoru koji nam je dostavljen iz ove pravosudne institucije.

Do teške porodične tragedije koja se pukom srećom nije završila fataln, došlo je na mestu zvanom "vašarište", koje je dobilo ime po održavanju manifestacija ove vrste.

U kasnim večernjim satima, kada je otac vozilom doveo dete na mesto nekoliko kilometara udaljenu od centra Pirot , gde im se nalazi porodična kuća, na "vašarištu" nije bilo nikoga, pa je M.J. lako sproveo zlokobnu nameru.

Najpre je mališanu gurnuo bocu u usta ali je dete osetilo neprijatan miris i ukus zbog čega se otimalo, pa je zato i zadobilo dominantne povrede lica a zatim je i M.J. popio kiselinu zadobivši teže povrede. Obojica su nakon zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Pirotu prebačeni na dalje lečenje u Niš gde su ocu ustanovljene korozivne povrede želuca i jednjaka koje su u trenutku nastanka bile opasne po život dok je dete bilo u stabilnom stanju.

Nakon desetodnevnog lečenja mališan je otpušten iz bolnice a nekoliko dana kasnije bolnicu je napustio i njegov otac.

O motivima pokušaja ubistva za sada nema zvaničnih informacija a kobni događaj nije želela da komentariše ni porodica M.J. Nezvanično, pominje se da se radi o poremećenim porodičnim odnosima, preciznije o nesuglasicama sa suprugom koje su izmakle kontroli. Ono što je sigurno je da razlog za tragediju nisu bile materijalne prilike jer, kako smo se uverili na licu mesta, M.J. poseduje lepu kuću u centru grada a i sve ostalo tamo zatečeno svedoči da im para nije manjkalo.

Krivični zakonik u članu 113 stavu 1 po kojem je podneta krivična prijava protiv M.J. navodi "ko drugoga liši života kazniće se kaznom zatvora od pet do petnaest godina". To što je delo ostalo u pokušaju ne amnestira M.J. od dugogodišnje robije je ovaj zakonski akt navodi da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo ili blažom kaznom".

Bonus video: SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.