PROŠLE GODINE JE AKTER BIO ŠIJANOV SIN, SADA SUSPENDOVANI POLICAJAC: Restoran na AUTOKOMANDI već bio MESTO ZLOČINA
Vukašin Šijan, Foto: Instagram printscreen

AUTOKOMANDA

PROŠLE GODINE JE AKTER BIO ŠIJANOV SIN, SADA SUSPENDOVANI POLICAJAC: Restoran na AUTOKOMANDI već bio MESTO ZLOČINA

Vidaković i Šijan su 5. marta prošle godine Marka K. ranili u nogu

Objavljeno:

Policija i dalje "češlja" teritoriju Beograda u potrazi za napadačem koji je u restoranu "Staro Užice" na Autokomandi ranio Bojana T. (26). To nije prvi put da u tom restoranu dolazi do ranjavanja.

Pucnji su odjekivali i prošle godine kada je u istom objektu došlo do incidenta u kom su učestvovali mlađi sin ubijenog vođe surčinskog klana Zorana Šijana Vukašin Šijan i Marko Vidaković, koji je nakon svađe upucao Marka K.

Vidaković i Šijan su 5. marta prošle godine Marka K. ranili u nogu. Vidakoviću je na teret stavljeno krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška telesna povreda i krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti, dok se Šijan optužnicom teretio za krivično delo Nasilničko ponašanje.

Pritvor im je određen 17. marta kako ne bi ponovili krivično delo i zbog opasnosti od bekstva, a optužnica je potvrđena rešenjem višeg suda u Beogradu.

Prema navodima potvrđene optužnice, tog 5. marta oko sedam sati ujutru u restoranu "Staro Užice", u kom su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom. Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A. K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Vukašin Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavu i telu.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Marko K. je tada izašao iz toaleta i video da mu napadaju devojku i brata. Krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković stao iza Šijana, repetirao poštolj i upucao ga. Naneo mu je tešku telesnu povredu opasnu po život u predelu leve prepone. Metak je pogodio butnu arteriju i venu. Povređeni muškarac je hitno prevezen u Urgentni centar, gde je operisan, a Šijan i Vidaković su, kao inapadač na Bojana T, pobegli sa lica mesta.

"Napravio sam veliku glupost"

Njih dvojica su pred sudom rekli da "ne spore ništa iz optužnice". Šijan je tada ispričao da su celu noć bili u jednom klubu gde su pili viski, a da su potom otišli u "Staro Užice", gde se dogodio incident.

- Momak koji je sedeo za susednim stolom sve vreme je uporno gledao u mene. Pitao sam ga da li se poznajemo, ali me je iskulirao. Onda sam ga pitao: "Šta me gledaš?!" Tada je ustala i našem stolu prišla devojka koja je bila sa njim i počela da me vređa i da mi psuje majku. Dva puta sam joj fino rekao da se skloni, ali je bila uporna i nastavila je sa vređanjem. Pominjala mi je i pokolenja i na kraju me je pljunula. Tad sam ustao i gurnuo je, ali ne da je povredim, već da je sklonim, a ona je pala preko neke stolice - rekao je Šijan.

Tada je, kako je ispričao, brat Marka K. ustao i krneuo ka njemu, zbog čega je Šijan prišao muškarcu i "nekoliko puta ga udario pesnicom".

- Video sam da drugi momak istrčava iz toaleta. Mislio sam da nosi nož u ruci. Odjednom je pao. Krivo mi je što se ovo izdešavalo i ne umanjujem svoju krivicu. Trebalo je da reagujem drugačije. Da ustanem i izađem. Ali, eto, nisam i sve to se desilo. Napravio sam veliku glupost i pogrešio sam - dodao je.

Smanjena kazna

Vukašin Šijan je osuđen na godinu i po dana zatvora, s tim da mu je u kaznu uračunata i ranije opozvana uslovna osuda na osam meseci zatvora. Vidaković je dobio četiri godine i devet meseci zatvora.

Šijanu je potom odlukom Apelacionog suda u aprilu ove godine kazna umanjena za četiri meseca, te je pravoznažno osuđen na godinu i dva meseca zatvora. Vidakoviću je kazna takođe umanjena i to za godinu dana, te je pravnosnažno osuđen na kaznu zatvora od tri godine i devet meseci.

Šijanu i Vidakoviću je nakon prvostepene presude 29.novembra prošle godine ukinut pritvor, ali je tada Vidakoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Bonus video:

00:18

Pucnjava u ulici Maksima Gorkog

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.