DEČAK UBICA DANAS PUNI 14 GODINA, TO ZNAČI JEDNO! EVO zašto je žurio da počini masakr!
Dečak ubica K.K., Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

najveći monstrum u istoriji

DEČAK UBICA DANAS PUNI 14 GODINA, TO ZNAČI JEDNO! EVO zašto je žurio da počini masakr!

Objavljeno:

Dečak ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, danas puni 14 godina i postaje krivično odgovoran, ali ne i za zločin koji je počinio samo tri meseca ranije.

Kako je Kurir već pisao dečak je u iskazu koji je dao odmah posle masakra detaljno je objasnio svoj plan i kako je proračunao da neće krivično odgovarati. Naime, policija je zaplenila dečakov telefon, kao i kompjutere, a sav materijal je poslat na veštačenje.

- On je danima na Guglu istraživao Krivični zakonik, odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor u našoj zemlji. Zbog toga je, kako se sumnja, svesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da deca do 14 godina ne idu u zatvor i nisu krivično odgovorna. Praktično je požurio da do svog 14. rođendana počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen - ispričao je tada naš sagovornik.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Tamara Trajković, Stefan Stojanović

Dečak je, da podsetimo, kobnog dana ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je petoro ranio. Oružje je uzeo iz sefa svog oca i poneo ga u rancu da bi prvo ubio čuvara, dežurne učenice petog razreda, pa još šestoro dece.

On je tokom svedočenja u postupku protiv njegovog oca putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom! - Tokom svedočenja dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao "otac mi je govorio da sam psihopata", kao i "išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu" - rekao je izvor Kurira i dodao da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Kosta Kecmanović, Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: PRIVATNA ARHIVA/kurir

Inače, interesantno je i da je dečak policajcima koji su brzo stigli na lice mesta u OŠ "Vladislav Ribnikar" i pitali ga zašto je to učinio, rekao "ja sam psihopata".

- Dečak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je "precizan i dobar pucač", a iz odgovora je porizašlo i da se "verovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili" - podseća naš izvor.

Bizarno

Ono što posebno zabrinjava, jeste to što se na društvenim mrežama pojavila grupa koja besramno veliča dečaka ubicu, a u kojoj su korisnici odbrojavali dane do njegovog rođendana.

- Deset dana do rođendana, devet dana do rođendana, sedam dana do rođendana... Unapred srećan rođendan - objave su u bizarnoj grupi, a ispod svake od njih nižu se komentari.

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

(Espreso/Kurir.rs D.A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.