"GOVORE MI DA MI SE...": Potresna ISPOVEST Marine Andrejić, kojoj se sudilo za UBISTVO sina Đorđa!
Foto: Dragana Udovičić

tužila državu Srbiju

"GOVORE MI DA MI SE...": Potresna ISPOVEST Marine Andrejić, kojoj se sudilo za UBISTVO sina Đorđa!

Marina Andrejić je posle osobađajuće presude tužila državu Srbiju zbog neosnovanog boravka u pritvoru i dovbila milionsku odštetu

Objavljeno:

Žena kojoj se sudilo za smrt sina Đorđa (13) u ispovesti za Kurir otkrila kako sada živi, ali i kako se i dalje nada da će se nejno nestalo dete pojaviti kao mladić od 25 godina

"Nikada neću biti srećna, ne živi mi se zbog ožiljaka koji su ostali i nikada neće proći. I danas mi, posle toliko godina, govore da sam ubica"

Ovim rečima počinje svoju ispovest za Kurir Marina Andrejić, majka Đorđa Andrejića (13) koji je nestao pre tačno 13 godina u selu Majilovac kod Velikog Gradišta. Marina je uhapšena posle nestanka sina, sudilo joj se za njegovo ubistvo, ali je na kraju sudskog postupka pravosnažno oslobođena!

Odlazak u baštu

Kobnog 22. jula 2010. godine, mali Đorđe je sa majkom Marinom otišao u baštu i od tada mu se gubi svaki trag. Istog dana Marina je nestala sa njim, ali se pojavila dva dana kasnije blatnjava i izranjavana, ali bez sina.

Objašnjenje gde je Đorđe nije mogla da da, a ispričala je da se izgubila krećući se ka bašti između sela Majilovac i Kurjače u okolini Velikog Gradišta.

Marija Andrejić
Marija Andrejićfoto: DRAGANA UDOVIČIĆ

Andrejićeva je tada satima ispitivana u policiji, poligrafski testirana, a onda i uhapšena. Međutim, iako je u policiji priznala da je sina ubila motikom, kasnije je na suđenju negirala zločin i tvrdila da su je policajci tukli i primorali je da prizna nešto što nije uradila.

Tako misterija nikada nije rešena, a ona je 2012. zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobođena optužbi za ubistvo sina, a telo dečaka do danas nije nađeno.

Marina Andrejić juče je za Kurir otkrila kako danas živi i čemu se nada. Prema njenim rečima, ona i dalje ne gubi nadu da je Đorđe živ.

- Ja bih najviše volela da se on vrati i da ugledam svog sina, sada mladića od 25 godina, na vratima - kaže Marina.

Samo lobanja nađena

Iako se pretpostavlja da je Đorđe Andrejić mrtav, njegovo telo nikada nije nađeno. Istražitelji su nekoliko meseci posle zločina u šumi u selu Majlovac pronašli lobanju, međutim analize nisu mogle da potvrde da se radi o dečakovom delu tela.

Ovaj slučaj se upravo zbog toga našao kao tema rasprave i na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se na teret stavlja da su počinili sedam brutalnih likvidacija.

Miljković je na pripremnom ročištu pokušao da ospori optužnicu i ubedi sud da njihova kriminalna grupa nije ubila nikog s tezom da "nema tela, nema dela", a kao primer prikazao je presudu kojom je Marina Andrejić oslobođena.

Ona se osvrnula i na komentare javnosti o slučaju nestanka njenog sina, ali i o sebi samoj.

- Optužena sam bez dokaza, ja sam čista pred Bogom i tako živim. Ponekad bih volela da nisam ni živa, jedino što me drži su ćerka i unuče od nje - kaže nam Marina i dodaje da ona, iako je oslobođena pred zakonom, i dalje trpi uvrede okoline.

- Govorili su mi da mi se u očima vidi da sam to uradila i da ću ubiti opet. Trpela sam užasne uvrede, a ja znam da nikada ne bih bila u stanju da tako nešto uradim. Da sam uradila tako nešto rekla bih, a govorili su mi još tada da je bolje za mene da priznam sve, iako nisam bila kriva. Gde sam mogla da sakrijem telo? Nije to igla, to je trinaestogodišnje dete - izričita je ona.

Podsetimo, Marina Andrejić je posle osobađajuće presude tužila državu Srbiju zbog neosnovanog boravka u pritvoru i dovbila milionsku odštetu. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu.

Zla kob porodice

Dejan Andrejić, Marinin suprug i otac nestalog Đorđa, umro je nekoliko meseci posle hapšenja supruge. U kući je ostala njegova majka, a i ona je kasnije preminula. Poslednja tragedija ovu porodicu zadesila je kada je 2016. godine, Jelenu Andrejić, njihovu rođaku, ubio bivši dečko, policajac Dejan Stojiljković u Požarevcu.

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

(Espreso / Kurir.rs - D. Antonijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.