RETKO KO JE VIDEO OVU FOTKU KNELETA! Iznose ga krvavog iz kafića, DOBIO JE METAK U PREPONE (FOTO)
Aleksandar Knežević Knele, Foto: Privatna arhiva/ Slike iz knjige Vidimo se u čitulji

legende devedesetih

RETKO KO JE VIDEO OVU FOTKU KNELETA! Iznose ga krvavog iz kafića, DOBIO JE METAK U PREPONE (FOTO)

Na Voždovcu je bio poznat kao sportista i vatreni navijač Crvene zvezde

Objavljeno: 19:26h

Aleksandar Knežević Knele je rođen 27. aprila 1971. godine u porodici Vladanke i Dušana Kneževića kao prvo od dvoje dece. U osnovnoj školi je bio odličan đak, kada je imao dvanaest godina jedva je preživeo penicilinski šok, a pet godina kasnije je zbog svog mladalačkog revolta sevnuo blic foto-aparata u oko i gotovo oslepeo.

Na Voždovcu je bio poznat kao sportista i vatreni navijač Crvene zvezde. Krajem osamdesetih godina upoznaje Voždovčanina Đorđa Božovića zvanog Giška, sa kojim postaje veliki prijatelj. Knele se najčešće družio sa ljudima poput Radovana Lagundžina zvanog Žabac, Romea Savića, zatim Mirka Tomića zvanog Bosanac, a bio je vrlo blizak sa ubicom Ljube Zemunca, Goranom Vukovićem zvanim Majmun, šefom Voždovačke kriminalne grupe.

1 / 4 Foto: Facebook / Aleksandar Knezevic Knele

Bio je mlad i temperamentan, Knežević je često upadao u probleme sa drugim krimosima. Zbog svađe oko učestvovanja u poslovima auto-otpada, puca u noge kockaru Zoranu Kovačeviću Koči u punom klubu „Tifani". Ispred kafića „Freska" u prepone ga je tada ranio Crnogorac Milan Janković zbog, kako se navodilo, neke svađe. On se spasao skokom kroz prozor.

Na mrežama se pojavila i fotografija na kojoj se vidi kako iznose ranjenog Kneleta iz tog kafića.

Nepoznati napadači su mu ispred kluba „Nana" na Senjaku kalašnjikovima isrešetali porše dok je sedeo u njemu. Nijedan metak ga nije pogodio. Učestovao je i u mnogim drugim pucnjavama u gradu.

Nakon što su napadi na njega postali česti, preselio se u tada luksuzni hotel Hajat. Živeo je u apartmanu 331, na trećem spratu. Često je tamo sedeo sa drugovima i zabavljao se maltretirajući ostale goste.

28. oktobra 1992. godine, sobarica je u apartmanu 331 na trećem spratu pronašla Kneževićevo telo.

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.