TU SE DRŽI REZERVNI TOČAK, A NE BOGATSTVO: Srpski carinici MALO ZAGREBALI i sprečili MILIONSKO KRIJUMČARENJE (FOTO)
Carina, ilustracija, Foto: Carina info

SVAŠTA

TU SE DRŽI REZERVNI TOČAK, A NE BOGATSTVO: Srpski carinici MALO ZAGREBALI i sprečili MILIONSKO KRIJUMČARENJE (FOTO)

Nova velika zaplena srpskih carinika

Objavljeno:

Carinski službenici su tokom protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili skoro kilogram zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona dinara.

Prekršaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je 26. jula 2023. godine, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil strane registracije, kojim je sam putovao 35-godišnji muškarac. Mada je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje, carinici su u prtljažniku ispod kofera i torbi, u prostoru za rezervni točak, pronašli kesu i u njoj kozmetički neseser pun zlatnog nakita.

Nakon merenja utvrđeno je da su orglice, narukvice i prstenje teški gotovo 700 grama, a njihova vrednost procenjena je na skoro tri miliona dinara. Na graničnom prelazu Gradina je dva dana ranije otkriven sličan prekršaj, kada je na ulazu u zemlju za detalnu kontrolu izdvojen automobil, kojim je petoro stranih državljana putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.

1 / 7 Foto: Carina info

Tokom detaljnog pregleda, u torbi 46-godišnje putnice pronađen je kovčežić za nakit, sa zlatnim ogrlicama, narukvicama i prstenjem ukupne težine oko 250 grama. Podsećamo da je obaveza putnika da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Bonus video:

00:46

TURCI IZ BRITANIJE STIGLI NA BATROVCE PA HTELI DA PREVARE NAŠE CARINIKE: Pogledajte šta su im našli u 2 kartonske kutije

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.