"OTAC MI JE GOVORIO DA SAM...": Jezivo SVEDOČENJE dečaka UBICE, isplivali ŠOK DETALJI njegovog ODNOSA sa OCEM!
Dečak (13), Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

DA LI JE MOGUĆE?!

"OTAC MI JE GOVORIO DA SAM...": Jezivo SVEDOČENJE dečaka UBICE, isplivali ŠOK DETALJI njegovog ODNOSA sa OCEM!

Srpske službe bezbednosti proveravaju kompjuter dečaka ubice

Objavljeno:

Dečak ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, kako Kurir saznaje, tokom svedočenja putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom!

- Tokom svedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posedu nije pravilno obezbedio kao i da je sina vodio u streljanu, dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao "otac mi je govorio da sam psihopata", kao i "išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu" - otkriva izvor Kurira i dodaje da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Hapšenje dečaka ubice
Hapšenje dečaka ubicefoto: Tamara Trajković

Inače, interesantno je i da je nekoliko minuta pošto je pucao u radnika obezbeđenja škole, potom u tri devojčice koje je zatekao na hodniku a potom i u drugarice i druga iz razreda, policajcima koji su brzo stigli na lice mesta i pitali ga zašto je to učinio, rekao "ja sam psihopata".

Podsetimo, tokom svedočenja, koje se odvijalo putem video linka, maloletni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je poneo svoje pištolje u streljanu, i tražio od "starijeg, sedog čoveka da ga uči da puca". Kako je Kurir pisao, u telefonu ocu pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dečaka a potom se hvalio prijateljima kako "njegov mali puca bez promašaja".

Istraga

Proverava se kompjuter

Srpske službe bezbednosti proveravaju kompjuter dečaka ubice zbog sumnje da je preko nasilne video igrice razmenjivao poruke sa drugim igračima i tamo otkrio da planira zločin. Sumnja se da su ga neki od njih čak provocirali i navodili da nema "hrabrosti za to".

- Dečak ubica je često igrao popularnu igricu u kojoj se puca, ali se i dopisivao i najvaljivao da planira u školi da puca kao na igrici. Osim toga, gledao je i dokumentarac o masakru u školi i sve to je verovatno uticalo da kobnog dana - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su otkrivene i prepiske u kojima se ljudima sa kojima je komunicirao preko igrice hvalio da ide u streljanu i da je i u "životu odličan pucač".

- Dečak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je "precizan i dobar pucač", a iz odgovora je porizašlo i da se "verovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili" - kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

Inače, kako je Kurir ranije pisao, dečak je na saslušanju izjavio i da je lako otključao očevu torbu u kojoj je čuvao oružje, jer je šifra imala tri broja od koja su dva već bila na svom mestu. - Rekao je da je okrenuo dva ili tri puta treći kolutić i da se sef otvorio - podseća naš sagovornik.

On dodaje da je tokom saslušanja najmlađi masovni ubica bio hladan i da se ne može reći da se pokajao za tragediju koju je napravio. - Rekao je da kada je policija stigla nije znao da li je nekoga ubio jer nije video krv. Međutim, i toga dana kada je saslušavan, i kada su mu pitanja postavljali čak i roditelji nastradale dece, nije pokazao nikakvu empatiju, kajanje. Jednostavno je rekao da mu "ubijena deca nisu bili prijatelji", a za oca kog nije video od dana kada je počinio masakr, nije ni pitao - dodaje naš sagovornik. Interesantno je, kako dodaje, da je dečak ubica mogao i da odbije da svedoči u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca, ali da je on ipak odlučio da odgovara na pitanja.

- Njegova majka, odnosno supruga oca ranije je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči protiv najbližeg srodnika - kaže sagovornik Kurira.

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

(Espreso/ Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.