PRETUČEN VETERINAR U ŠAPCU: U bolnicu primljen u TEŠKOM STANJU, osumnjičeni ODMAH UHAPŠENI
Policija, Foto: RINA

katastrofa

PRETUČEN VETERINAR U ŠAPCU: U bolnicu primljen u TEŠKOM STANJU, osumnjičeni ODMAH UHAPŠENI

Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli nedaleko

Objavljeno: 12:57h

Policija u Bogatiću je uhapsila D.D. (20), S.B. (22) i Đ.L. (23) zbog sumnje da su naneli teške telesne povrede B.D. (44).

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu sud im je odredio pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ih tereti za krivično delo nanošenja teške telesne povrede.

Incident se dogodio u petak oko 2 sata posle ponoći ispred kafića u centru Bogatića. Trojica uhapšenih su fizički napali D.M. (28) koji je bio u društvu teško povređenog B.D. kada su njih dvojica napustili lokal i krenuli kući.

- B.D. je već bio izašao i čekao pored automobila prijatelja D.M., za kojim su iz lokala krenula i trojica mladića i gurnuli ga, a onda je započela tuča u kojoj se ovaj branio. B.D. je prišao sa namerom da pomogne prijatelju i u trenutku je dobio udarac od kojeg se srušio kao pokošen na trotoar. Ležao je na boku bez svesti, a nakon toga ga je jedan od mladića šutirao po telu - naveo je naš izvor.

Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli nedaleko i uhapsili dvojicu mladića, dok je treći priveden u policiju nešto kasnije.

- Iako su u blizini kafića marketi i jedna banka, sigurnosne kamere na ovim objektima nisu snimile incident. Uviđaj je trajao nekoliko sati, a s obzirom da su se poklopile priče očevidaca protiv D.M. , koji je napadnut i ima lake povrede nije pokrenut postupak jer je utvrđeno da se branio od napadača koji su pohapšeni - dodao je naš izvor.

Dežurna ekipa hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću je zbrinula povređenog B.D. koji je reanimiran u transportu do šabačke bolnice, gde je još jednom reanimiran i intubiran i hitno transportovan u Klinički centar u Beogradu. On je i dalje u komi, životno je ugrožen i lekari se bore da mu spasu život.

Nemili događaj je uznemirio javnost u Bogatiću s obzirom da je teško povređeni B.D. ugledni veterinar i direktor Veterinarske stanice i velikom broju ljudi poznat kao dobar čovek " koji mrava nije zgazio".

Na fejsbuk stranici oglasio se i Milan Damnjanović predsednik opštine Bogatić koji je osudio nasilje i ugrožavanje mirnog suživota u maloj sredini " u kojoj vlada duh mira i tolerancije".

- Nažalost, svedoci smo toga da postoje individue koje destruktivno ponašanje i svoju agresivnost iskazuju na ovako brutalan način, a to je nešto čemu sve institucije sistema moraju stati na put i to ne samo u ovom slučaju - poručio je prvi čovek Bogatića.

Uhapšeni nasilnici su, inače, od ranije poznati policiji.

01:33

TO JE MASAKR, SRBIMA PALJENJE OČI NA AUSPUH Sećanje na žrtve u Staro Gracko: Ubice oslobođene krivice, slobodno šetaju

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.