HRVATI POKUŠALI IZNUDU U BEOGRADU: Ponovo na sudu, hteli da UZMU pare od AMERIKANCA!
Foto: Profimedia, Shutterstock

USPELI, AL' ZAMALO!

HRVATI POKUŠALI IZNUDU U BEOGRADU: Ponovo na sudu, hteli da UZMU pare od AMERIKANCA!

Prvostepena presuda je ukinuta jer se po nalaženju Apelacionog suda osnovano žalbama branilaca okrivljenih ukazuje da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka
Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su dvojica državljana Hrvatske Denis Parać (39) i Dane Dopuđa (40) osuđeni na četiri, odnosno tri godine zatvora zato što su u avgustu 2014. u Beogradu pokušali da iznude 70.000 evra od američkog državljanina B. C, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istom odlukom naloženo je da im se ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu. Parać i Dopuđa se terete da su Amerikanca, za kojeg su znali da je prethodno prodao jahtu grčkom kupcu za 183.000 evra, 20. avgusta 2014. sačekali ispred njegovog stana u Beogradu pa uz uz upotrebu sile i pretnje, zahtevali da im spremi novac.

Nakon toga su ga, prema optužnici, više puta zvali telefonom tražeći da im taj novac isplati.

Amerikanac je 28. avgusta 2014. godine javio je Dopuđi da je spremio deo novca, 30.000 dolara i da ih čeka u bašti restorana.

Beogradska policija je Paraća i Dopuđu uhapsila u jednom restoranu prilikom primopredaje novca. Novčanice od po 100 dolara, bile su prethodno popisane.

Prvostepena presuda je ukinuta jer se po nalaženju Apelacionog suda osnovano žalbama branilaca okrivljenih ukazuje da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

"Povreda se kako se navodi, se sastoji u tome što je izreka nerazumljiva i protivrečna sama sebi, a s tim u vezi razlozi presude su protivrečni izreći, dok su istovremeno razlozi koji su dati u presudi potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni, a što je za posledicu imalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje", navodi se u odluci.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.