TUGA U TOPOLI, ZA VOLANOM TRAKTORA JE BIO OTAC: Stariji brat iskočio iz prikolice, mlađi ostao zarobljen i poginuo
Dečak koji je stradao kod Topole, Foto: Društvene mreže

PRETUŽNO

TUGA U TOPOLI, ZA VOLANOM TRAKTORA JE BIO OTAC: Stariji brat iskočio iz prikolice, mlađi ostao zarobljen i poginuo

Nesreća se dogodila na povratku sa placa

Objavljeno:

Dečak (13) iz sela u okolini Topole poginuo je juče kada se prevnula prikolica od traktora koji je vozio njegov otac (43) i završila u reci Raslavici, dok je njegov stariji brat (18) teško povređen.

Stravična nesreća dogodila se juče oko 10.30 sati kada je iz za sada nepoznatog razloga otac izgubio kontrolu nad traktorom sa kog se otkačila prikolica koja je potom upala u reku.

Meštani sela kod Topole kažu da su zanemeli kad su čuli šta se dogodilo.

- Nemamo reči, samo nam je tuga srce preplavila. Kakav tragedija... Ti ljudi su jedni divni i vredni domaćini koji su sve radom stekli, a to su naučili i preneli na svoju decu. Pa i juče su dečaci išli sa ocem da beru breskve - kaže jedan meštanin i dodaje:

- Nesreća se dogodila na povratku sa placa. Pobrali su breskve koje su planirali pre vrućine, i krenuli kući. U jednom trenutku na delu puta kod mosta, prikolica koja je ručno rađena se otkačila. U prikolici su bili dečaci koji su sedeli i korpe sa breskvama.

Kako dalje navode naši sagovornici, prikolica se ubrzo našla u reci.

- Možda mu je nešto zapelo pod točkove od traktora, ili malo neravan put, teret koji je vukla prikolica pa se prevrnula. Traktor je ostao na putu, dok je prikolica munjevito sletela u reku. Stariji dečak je iskočio iz prikolice, dok je mlađi ostao zarobljen i završio je u reci - kaže izvor i dodaje:

- Sve se dogodilo u trenutku, a neko od meštana je čuo jauke i zapomaganje i odmah je priskočio u pomoć ocu i sinovima. Marko je iskočio i tom prilikom je zadobio povrede, pa je zbrinut u bolnicu, dok Miloš nije davao znake života na mestu nesreće. Davali su mu i veštačko disanje, a lekari Hitne pomoći su pokušali i reanimaciju, ali smo posle čuli da je preminuo u bolnici.

Prema rečima komšija, scene su bile potresne kod mosta gde se dogodila tragedija.

- Stariji dečak je ostao u bolnici i molimo se da preživi, jer je i ova tragedija što smo izgubili Miloša prevelika. Pa pre nekoliko meseci, tačnije 29. aprila Marku su slavili punoletstvo u restoranu, bili su presrećni i ponosni, a sad ovo malo predobro čudo moraju da sahrane - kaže potresnim glasom komšinica porodice i dodaje:

- To su toliko dobri ljudi, onako vredni i bave se poljoprivredom i svi rade. Trude se da od dece naprave dobre ljude, a nesrećnom Zoranu sada je najteže - uhapšen je, dete mu je umrlo, a drugo mu je u bolnici.

Kako dalje dodaju meštani, turnir u fudbalu koji se danima organizuje odložen je zbog stradanja Miloša J. i tragedije koja se dogodila, a će se nastaviti u ponedeljak, a i proglašen je dan žalosti.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.