SRPSKI CARINICI SU SIGURNO OSTALI NEMI KADA SU VIDELI OVOG MAJSTORA: Gledali ga kako 2 puta RADI ISTU STVAR!
Zaplena na carini, Foto: Uprava carine

E, SVAŠTA

SRPSKI CARINICI SU SIGURNO OSTALI NEMI KADA SU VIDELI OVOG MAJSTORA: Gledali ga kako 2 puta RADI ISTU STVAR!

Nova neuobičajena zaplena na carini

Objavljeno:

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla u dva navrata sprečili pokušaj istog putnika da u prtljagu prokrijumčari preko 1.000 tompusa i oko 50 paklica kubanskih cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 39.000 dolara.

Prvi prekršaj je otkriven 5. jula 2023. godine, kada je 38-godišnji domaći državljanin doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka aerodromskom izlazu.

Carinike, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, uveravao je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Međutim, kada je jedan od njegovih kofera otvoren, u njemu su pronađena 362 tompusa i 800 filter cigareta poznatih kubanskih robnih marki, vrednih nešto više od 12.000 dolara.

Kada je isti putnik sutradan došao da preuzme tri svoja naknadno pristigla kofera, postupio je na identičan način, ponovo tvrdeći da nema ništa za prijavljivanje.

1 / 7 Foto: Uprava carine

Prilikom kontrole u njegovim koferima je pronađeno još 686 tompusa i 140 kubanskih cigareta, čija je vrednost procenjena na više od 26.000 dolara.

Kubanski tompusi i cigarete ''Partagas Serie D NO 4'', ''Cohiba Behike'', ''Cohiba Robusto'', ''Trinidad Topes'', ''Hoyo Epicure NO 2'', ''Bolivar Gold Medal'', ''Montecristo Linea 1935 Maltes Cigars'' i drugih poznatih marki zadržane su do okončanja prekršajnog postupka.

Podsećamo da se u Republiku Srbiju može uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, kao i da se bez naplate uvoznih dažbina u našu zemlju može uneti roba čija vrednost ne prelazi 100 evra.

Bonus video:

13:25

Espreso na graničnom prelazu Šid

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.