OLGU JE MUŽ UBIO PRED DECOM ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Mesecima je živela u STRAHU, a tražila je samo JEDNO!
Olgu Lovrić ubio je suprug u Centru za socijalni rad, Foto: Kurir

strašan zločin

OLGU JE MUŽ UBIO PRED DECOM ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Mesecima je živela u STRAHU, a tražila je samo JEDNO!

Milan je kobnog dana došao ispred Centra za socijalni rad, gde je nasrnuo na Olgu

Objavljeno:

Majka troje dece Olga Lovrić ubijena je upravo pred njima pre šest godina kada je nasilje koje je trajalo 10 godina kulminiralo, i to ispred Centra za socijalni rad. Ubica je nekoliko sati kasnije sebi oduzeo život tako što je skoči pod voz, te za zločin nije niko odgovarao.

Olga se 2007. godine udala za Milana Lovrića. Već posle šest meseci braka počela je da doživljava psihičko i fizičko zlostavljanje. Fizičko nasilje nije jenjavalo čak ni dok je bila u drugom stanju.

U evidenciji Centra za socijalni rad zavedeni su ka da je zbog zadobijenih povreda Olga završila u Urgentnom centru. Ipak, zlostavljač se tu nije zaustavio.

Ubijena Olga Lovrić
Ubijena Olga Lovrićfoto: Privatna arhiva/Kurir

Milan je bio osuđen na dve godine zatvora jer je pretukao njihovog najstarijeg sina. Zbog dobrog vladanja pušten je na slobodu 2017. godine. Od tog momenta Olga je čak sedam puta policiji prijavljivala Milana, koji je, uprkos zabrani prilaska koja je bila na snazi, dolazio na vrata njihovog stana i pretio njoj i deci.

Milan je kobnog dana došao ispred Centra za socijalni rad, gde je nasrnuo na Olgu, koja je sve vreme strahovala da bi tako nešto moglo da se desi jer je pretnje dobijala i pre nego što je nasilnik izašao iz zatvora.

Skoro četiri meseca pre ubistva Olga je podnela tužbu za razvod braka i preko svog advokata Centru za socijalni rad uputila prve prijave. Međutim, Centar za socijalni rad na Novom Beogradu i Treći osnovni sud nisu usvojili predlog da se Milanu zabrani prilazak deci i da mu se dozvoli viđanje sa njima samo na javnom mestu, u prisustvu ujaka, umesto da ih dovodi Olga.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Baš zbog toga što takva vrsta zahteva nije ispunjena, Milan je dobio priliku da ponovo nasrne na Olgu, a taj napad bio je koban.

On je delom betonskog ivičnjaka majku mališana pred njihovim očima udarao u glavu i ubio je na licu mesta. Nekoliko sati kasnije, Milan je izvršio samoubistvo skokom pod voz.

Tada su propusti nadležnih institucija počeli da se ispituju. Ali tada je bilo kasno.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je krajem avgusta 2017. godine da je dobilo podatke da je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu zbog propusta u slučaju Olge Lovrić pokrenuo disciplinski postupak protiv sedam socijalnih radnika.

Bonus video: Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

00:18

Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.