NAĐENA 2 TELA, ČEKA SE DNK ANALIZA: Roditelji van sebe, navršava se mesec dana od nestanka dva dečaka
Dvojica nestalih dečaka, Foto: Kurir/Jasminka Miljuš

POTRESNO

NAĐENA 2 TELA, ČEKA SE DNK ANALIZA: Roditelji van sebe, navršava se mesec dana od nestanka dva dečaka

Mesec dana traje agonija dveju porodica koje ne odustaju od potrage za svojom decom

Objavljeno:

Sutra se navršava mesec dana od kada su dečaci (10) i (11) zadnji put viđeni živi na obali Dunava kod Kajak kluba, nakon čega im se izgubio svaki trag. Pretpostavlja se da su se dečaci utopili u reci, jer su na obali pronađena njihova bicikla i obuća.

Identitet dve osobe čija su tela pronađena u Dunavu kod Dalja u Hrvatskoj i na obali Dunava, u Apatinu, još uvek nije poznat. Da li je reč o apatinskim dečacima znaće se posle DNK analize.

Mesec dana traje agonija dveju porodica koje ne odustaju od potrage za svojom decom, ali i pored svakodnevnih pretraživanja Dunava i obale, ostavljaju prostora i nadi da će im, odnekud, doći glas da su živi...

Nestali dečaci, Apati, Apatin
foto: Printscreen/Facebook/Нове Апатинске Новине - Nove Apatinske Novine

U ovih mesec dana, na dve različite lokacije, pronađena su dva tela, još uvek NN osoba. Jedno je izvučeno iz Dunava kod Dalja, u Hrvatskoj, 7. juna. Roditelji oba dečaka su, nakon pregleda fotografija koje su im predočene u tamošnjoj policiji, izjavili da ne mogu da potvrde da se radi o jednom od dvojice nestalih dečaka iz Apatina.

Pola meseca kasnije, 22. juna uveče, u tzv. Lovrinom limanu, stotinak metara nizvodno od ulaza u Šumsku upravu Apatin, na obali je pronađen leš u neprepoznatljivom stanju koji je odmah poslat na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu. Od roditelja je uzeta krv za DNK analizu koja će definitivno utvrditi da li je reč o nestalim apatinskim dečacima ili ne.

U domovima obe porodice nisu raspoloženi za priču. Od komšija se saznaje da roditelji nisu ni živi, ni mrtvi. Nada se gubi, kažu, a strah od najgoreg sve je prisutniji. Čekaju DNK rezultate, sa zebnjom.

1 / 6 Foto: Kurir/Jasminka Miljuš

- Pate, plaču, tumaraju po kući, ne znaju ni kud, ni kako, a imaju potrebu da ih traže. Dunav smo prečešljali uzduž i popreko sve ove dane i kad su svi odustali, mi prijatelji i porodice nismo. Čamcima smo obilazili reku, pešice obalu, pa smo tako i naleteli na ostatke leša nedaleko od glavnog ulaza u ŠU Apatin. Ne znam kako njihovi najbliži izdržavaju toliku tugu i neizvesnost, komentariše komšija porodica nestalih dečaka.

Dodaje da se čekaju rezultati DNK analiza, jer su roditelji dali krv i u Hrvatskoj i ovde, kako bi se utvrdilo da li se radi o njihovoj deci.

Bonus video: SNIMAK IZ DRONA: Potraga za nestalim iz Novog Pazara

02:00

SNIMAK IZ DRONA: Potraga za nestalim iz Novog Pazara

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.