OCU I MAJICI ZABRANJENO DA RASPOLAŽU IMOVINOM: Policija na vreme reagovala
Vladislav Ribnikar, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

stravičan zločin

OCU I MAJICI ZABRANJENO DA RASPOLAŽU IMOVINOM: Policija na vreme reagovala

Objavljeno: 12:47h

Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vreme sprečili pokušaj da prevare sistem.

Otac dečaka, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloletnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vežbao gađanje, ali i za to da nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posedu.

Važan papir

Protiv majke dečaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

- Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju - otkriva sagovornik Kurira.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

On podseća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Naš sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir overen kod notara bio važan jer je za izalazak maloletnog deteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

- Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dečaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je posle zločina u zdravstvenu ustanovu smešten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

Blokada

Zabrana raspolaganja imovinom

OŠ Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Ocu i majci dečaka ubice, odlukom Višeg suda u Beogradu zabranjeno je da raspolažu svojom imovinom, odnosno da je prodaju. - Najpre je ova zabrana izrečena u odnosu na oca, i to pošto je od suda zatražio dozvolu da mu u posetu dođe notar. Nekoliko nedelja kasnije ista zabrana doneta je i u odnosu na imovinu koja je u vlasništvu majke dečaka - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je reč o više nepokretnosti, stanova i lokala na teritoriji Beograda.

Podsetimo, majka i sestra dečaka ubice u subotu su pokušale da napuste Srbiju, ali su posle razgovora sa pripadnicima policije na granici sa Severnom Makedonijom, vraćene u Srbiju.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.