"ŽUTI ZNAK" IH POVEZUJE: Jeziva sličnost ubice iz Zemuna, Perenčevićevog likvidatora i UBICE IZ MLADENOVCA
Osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca, Foto: MUP, Petar Aleksić

JEZIVO

"ŽUTI ZNAK" IH POVEZUJE: Jeziva sličnost ubice iz Zemuna, Perenčevićevog likvidatora i UBICE IZ MLADENOVCA

Ubice Milana i Perenčevića su počinili likvidacije po identičnom scenariju

Objavljeno:

Ubicu Milana J. (30), koji je juče izrešetan sa 12 metaka usred dana ispred svoje kuće u Zemunu, potom likvidatora Luke Perenčevića, koji je "smaknut" prošle godine u divljoj teretani na Banjici pred trojicom drugova, i Uroša B. (21), osumnjičenog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, povezuje jedna ista stvar - žuta torba za dostavu hrane.

Naime, ubice Milana i Perenčevića su počinili likvidacije po identičnom scenariju, obojica su došli na motorima, obojica su im presudili usred dana pred brojnim očevicima i obojica su bili obučeni u dostavljače hrane.

Ubijeni Luka Perenčević
Ubijeni Luka Perenčevićfoto: Printscreen

Uroš B. koji je sejao smrt u okolini Mladenovca u "mercedesu" koji je vozio nosio je istu takvu žutu torbu za dostavu hrane. Kako se sumnja, plan je bio da, ukoliko ga policija zaustavi tokom bekstva, kaže da je na radnom mestu.

O ovom "jezivom mafijaškom trendu" za Telegraf je pričao Dobrivoje Radovanović nakon što je ubijen Perenčević, a samo desetak dana pre njega Luka Žižić, kojem je, podsetimo, presudio muškarac prerušen u radnika.

Ubijeni Luka Žižić
Ubijeni Luka Žižićfoto: Kurir

"Prerušavanjem lakše dolaze do žrtve. Mnogi od njih imaju, da tako kažem, neku vrstu obezbeđenja, ako ništa drugo, barem kamere, a ovi koji planiraju da ih ubiju nalaze načina da im se približe neprimećeno, te se prerušavaju. Takođe, dolaze neupadljivim prevoznim sredstvima, trotinetom, skuterom... Tako mogu da počine ubistvo kad su "mete" opuštene, odnosno, kada su u društvu i kada najmanje to očekuju. Niko ništa ne sumnja, ne privlače pažnju, obave svoje i izađu. U trenutku kada ubiju među tim prijateljima koji su bili sa žrtvom nastaje panika, iznenađenje, šok, dok se oni snađu, počinilac je već otišao daleko. Ako na sve to dodamo dobru logistiku, a to je da ih već čekaju kola, štek stanovi... to je, da tako kažem, "dobro urađen posao". Ljudi koji su u tom poslu, koji su u kriminogenoj sredini, nemaju nigde sigurnost. I ono što moram da napomenem u oba ova slučaja, a to je da je defitinitvno reč o narko-kriminalu - rekao je tada za Telegraf.rs kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Inače, beogradska policija i dalje traga za ubicom koji je juče sa više od 12 hitaca iz pištolja ubio Milana J. (30).

Žrtvi je, podsetimo, prišao na motoru i sa torbom za dostavu hrane. Prema rečima očevidaca, Milan je sa ubicom razmenio nekoliko reči, da bi mu ovoj zatim pucao u grudi i stomak. Kiša ispaljenih metaka oštetila je parkirani automobil. Upacani je preminuo na putu do bolnice.

Policija je juče satima prikupljala informacije i dokaze. Milan J. stari je znalac beogradske policije, a hapšen je zbog šverca narkotika.

Komšije su svedocima rekle da je, muškarac ubijen dok je izlazio iz automobila. Što može značiti da ga je ubica pratio u stopu.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. Prema našim saznanjima, Milanov automobil je poslat na veštačenje kao i nađene čaure.

Tužilac je naredio i obdukciju tela ubijenog.

Takođe, skinute su kamere sa okolnih kuća i objekata, perionice pored koje je prošao "ubica dostavljač" i pregledaju se snimci i utvrđuje eventualna putanja bekstva.

Podsetimo, likvidator Luke Prenčevića još uvek je u bekstvu, a o njegovom ubistvu govorio je i Veljko Belivuk na suđenju u Specijalnom sudu.

"Desi se ubistvo Luke Žižića i odmah nađu ubicu. Kad na Banjici ubiju Luku Perenčevića, priča se da je meni blizak, niko nije uhapšen, evo već godinu dana", rekao je Belivuk.

Završeno veštačenje Uroša B. osumnjičenog za masakr u okolini Mladenovca

Veštačenje Uroša Blažića (21) koji je osumnjičen za masakr u Mladenovcu završeno je, a izveštaj je dostavljen u Više javno tužilaštvo u Smederevu. On se sumnjiči da je iz puške i pištolja ubio osam , a ranio 14 osoba.

Uroš B.
Uroš B.foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

Kod njega se, kako smo gore naveli, u automobilu nalazio i ranac koji se koristi za dostavu hrane. Kako je tada saznao Telegraf.rs, Uroš B. je ranac kod sebe imao kako bi se, ako ga tokom bekstva zaustavi policija, predstavio kao dostavljač koji se slučajno našao na tom putu.

- Blažić je prethodnih mesec dana veštačen u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Trenutno se nalazi u pritvoru u Smederevu. O rezultatima veštačenja nezahvalno je govoriti jer će se ono još analizirati. U pitanju je jako obiman i zahteva predmet i u cilju je istrage, da se rezultati veštačenja u ovom trenutku ne objavljuju- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Bonus video:

00:18

Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.