"POZVAO ME JE I REKAO NEKO NAS JE POUBIJAO": Jeziva ISPOVEST supruge muškarca koji je TEŠKO RANJEN u Mladenovcu!
Ubica iz Mladenovca, Foto: MUP, Petar Aleksić

masakr kod mladenovca

"POZVAO ME JE I REKAO NEKO NAS JE POUBIJAO": Jeziva ISPOVEST supruge muškarca koji je TEŠKO RANJEN u Mladenovcu!

U momentu kada je u njega U. B. ispalio više hitaca, Jovica je bio svestan

Objavljeno: 12:52h

Pre više od mesec dana, dok je Srbija plakala za ubijenima u OŠ "Vladislav Ribnikar", dogodila se nova tragedija - masakr u Mladenovcu. U. B. (21) je te večeri 4. maja uzeo kalašnjikov i krenuo u svoj krvavi pohod. Ubio je petoro ljudi u selu Malo Orašje, a zatim se uputio ka selu Dubona, gde je ubio još troje ljudi. On je ranio 14 osoba, a policija ga je jurila do sledećeg jutra, kada je pronađen kod Kragujevca.

Porodice i prijatelji nastradalih progovorili su o dešavanjima te kobne noći između 4. i 5. maja. Među njima je i supruga teško ranjenog Jovice Stevanovića, koja se prisetila se kako je saznala za stravični masakr. Jovica Stevanović iz Dubone jedan je od onih, koji se našao na nišanu pomahnitalog U. B., i koji je pukom srećom i veštinom lekara uspeo da preživi. On je završio sa nekoliko prostrelnih rana, a kako njegova supruga kaže, velika je verovatnoća da će do kraja života ostati invalid. U momentu kada je u njega U. B. ispalio više hitaca, Jovica je bio svestan.

Ubica iz Mladenovca
Ubica iz Mladenovcafoto: Petar Aleksić/Printscreen/

"Muž je bio svestan, pozvao me je telefonom i rekao 'Neko nas je poubijao'. Pristigle su komšije i on je izvadio novčanik, dao komšiji i rekao: 'Evo da žena ima čime da me sahrani'. Žalost je za ove porodice. On je ranjen u pluća. Maramica mu je otišla, deo plućnog krila, razorena mu je kičmena moždina, pogođen je u nogu, svi donji vitalni organi su mu oduzeti. Lekari ga šalju na rehabilitaciju, ako može da prohoda, a ne, ostaće invalid u kolicima ili u krevetu, nažalost", priseća se supruga ranjenog Jovice kroz suze

Kako kaže, suprug joj jako nedostaje: "On plače za svima, za svima. Žao ga svih... Uvek sam tužna, mnogo mi nedostaje. Sve smo delili i dobro i zlo. I bio je veseo, ćerka mu je trudna... Sad šta...", kaže Slađana za "Prvu" Tv.

"Upucan sam u ruku i prepone"

Jedan od ranjenih u masakru u Duboni je i Predrag Mijailović. Pred kamerama televizije on je pokazao rupe od meka koje se i dan danas nalaze na vratima i u ormaru.

"Imaju dve rupe na vratima i tamo ormar je probušen skroz. Upucan sam u ruku i prepone. U bolnici sam bio 12 dana i sada je bolje. Stalno prolazi kroz glavu šta se to desilo, nisam pametan uopšte"; rekao je nesrećni čovek u emsiji "Exploziv" na "Prvoj" Tv. Malo Orašje i Dubona od 5. maja zavijeni su u crno. Na mestu zločina mogu se i dan danas videti venci i sveće, koju redovno ostavlja neutešna rodbina.

Bonus video:

03:16

ZAŠTO OSUMNJIČENI ZA MASAKR U MLADENOVCU NE IDE NA DOŽIVOTNU? Advokati za Kurir TV pojasnili zakonske odredbe koje ga štite

(Espreso / Mondo, Prva tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.