VLADISLAVINA SMRT JE PRENERAZILA SRBIJU PRE 11 GODINA: Ubica nakon STRAVIČNOG ZLOČINA ostavio poruku koja LEDI KRV
Vladislava i Darjan, Foto: Printscreen/Društvene mreže

JEDAN OD NAJSVIREPIJIH ZLOČINA

VLADISLAVINA SMRT JE PRENERAZILA SRBIJU PRE 11 GODINA: Ubica nakon STRAVIČNOG ZLOČINA ostavio poruku koja LEDI KRV

Veštak dr Radenko Vukovića je prilikom svedočenja na sudu ukazao na to da su povrede bile toliko intenzivne da je nesrećna Vladislava sigurno trpela veliki bol, i to do smrti

Objavljeno: 21:48h

Darijan Musić 12. novembra 2012. godine u svom stanu u Novom Sadu nasmrt je pretukao svoju devojku, manekenku Vladislavu Červenko. Ovaj zločin ostaće upamćen kao jedan od najsvirepijih, budući da je ubica devojci naneo najmanje 50 udaraca i da na njenom telu nije bilo nijednog mesta na kojem nije bilo povrede.

Musić je osuđen pre 9 godina na tada maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, i to zbog krivičnog dela teško ubistvo sa umišljajem na svirep način, a izričući presudu, predsedavajući sudija Tamara Radović rekla je da je Musić sa umišljajem ubio svoju devojku tako što joj je zadao najmanje 50 udaraca pesnicama i metalnom šipkom po telu.

Želeo je da joj nanese patnju

- Musić je žrtvi naneo udarce koji su izazvali patnju, a to je i želeo - rekla je Radovićeva i navela da je tokom završne reči "neko primetio i da na telu žrtve nema nijednog mesta koje nije bilo zahvaćeno povredama". Prema rečima sudije, Vladislava je trpela bolove velikog intenziteta. Na skali od 0 do 10, bolovi su iznosili između osam i devet stepeni, a nakon desetak minuta je preminula zbog gubitka krvi. Žrtva je tako preminula u mukama, ukazala je Radovićeva.

Javnost je tada bila zgrožena brutalnošću zločina, ali je i policija je ostala u šoku zatečenim prizorom u stanu: krv se nalazila svuda, dok je telo nesrećne devojke pronađeno na podu.

Posebno karakteristično za monstruozni zločin je što je Musić javno na Fejsbuku priznao da je ubio Vladislavu.

On je napisao da mu cilj nije bio da ubije devojku?!, da mu je priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru, a pretio je i da će izvršiti samoubistvo.

- Volim je i tako mrtvu, hladnu i zgrčenu. Voleću je zauvek više od sebe i svega! Voli i ona mene i dalje, mi smo nešto posebno. Ali j*g bog je opet imao us*an plan za mene… Mrzite me, imate i razlog, ja ću je opet voleti!!! Saučešće porodici, nisam hteo j*g, izjednačiću sad. Prenesite saučešće mojoj mami – napisao je.

Darijan Musić
Darijan Musićfoto: Printscreen/Društvene mreže

Osuđeni se posle izvršenog dela, prema rečima sudije, ponašao vrlo svrsishodno, jer je otišao da proveri sigurnosnu kameru da li je nešto snimila i pripremio je ruksak za bekstvo. Veštaci su, dok je Musić bio na posmatranju, utvrdili da on ignoriše tuđa osećanja.

- Optuženi se branio nesećanjem, ali za to nema nikakvog medicinskog osnova i opravdanja jer se seća svega u životu što je doživeo, osim tog slučaja, što je, smatramo, odbrana sračunata ka umanjenju kazne - rekla je Radovićeva.

Brutalne povrede

Veštak dr Radenko Vukovića je prilikom svedočenja na sudu ukazao na to da su povrede bile toliko intenzivne da je nesrećna Vladislava sigurno trpela veliki bol, i to do smrti. Zbog brutalnosti povreda, sirota devojka je dobila grč u grlu, pa čak nije mogla ni da doziva u pomoć.

- Povrede kod Vladislave nađene su kako na prednjim, tako i na zadnjim i bočnim delovima tela. Kada su povrede nanošene pesnicama, nogama, stopalima ili tupim predmetom, ne može se tačno odrediti u kojem su položaju u tim trenucima bili napadač i žrtva. Može se pretpostaviti da je ona padala od siline udaraca, ali da li je okrivljeni podizao pa ponovo udarao, to se ne može sa sigurnošću utvrditi – odgovorio je sudski veštak na jedno od pitanja tužioca.

Jedna od najtežih povreda na telu Vladislave Červenko svakako je rascep jetre do koga je došlo usled jednog ili više izuzetno snažnih udaraca u telo, prenosi Dnevnik. Po obdukcionom nalazu, jetra ubijene devojke je raskidana u više pravaca, pri čemu je razderotina prečnika preko deset centimetara.

Bonus video:

03:49

Ti mladi ljudi koji su počinili ubistvo, oni ne dočekaju duboku starost

(Espreso/ RTS/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.