OTAC JEDNOG OD UBIJENIH MLADIĆA DAO ISKAZ: Dosad saslušano 36 svedoka MASOVNOG UBISTVA kod Mladenovca
Ubica iz Mladenovca, Foto: MUP, Petar Aleksić

novi detalji

OTAC JEDNOG OD UBIJENIH MLADIĆA DAO ISKAZ: Dosad saslušano 36 svedoka MASOVNOG UBISTVA kod Mladenovca

U.B., kao i njegovom ocu, pritvor je produđen za još 30 dana, a pritvor do 30 dana određen je i B. G. (19), koji je blažićev brat od ujaka

Objavljeno:

Saslušanja oštećenih i svedoka u slučaju masovne pucnjave u selima Malo Orašje i Dubona, za koju je osumnjičen U.B., nastavljena su i ove nedelje.

Saslušan je poslednji oštećeni, otac jednog od ubijenih mladića, kao i sedmoro svedoka pucnjave. Tokom prethodnog perioda saslušano je 28 oštećenih i svedoka.

u petak, 2. juna, troje ljudi na koje je U.B. navodno pucao, ali ih nije povredio, dobili su status oštećenih.

Saslušanje svedoka počelo je 25. maja, a sami svedoci podeljeni su u četiri grupe - očevici masovnog ubistva, povređeni koji će da svedoče čim za to budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih, ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju U.B. neposredno pre masovnog ubistva. U ovom slučaju ima više od 50 svedoka.

1 / 7 Foto: EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/Društvene mreže

U.B., kao i njegovom ocu, pritvor je produđen za još 30 dana, a pritvor do 30 dana određen je i B. G. (19), koji je blažićev brat od ujaka. B. G. je uhapšen 9. juna po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, a u sklopu istrage o oružju, municiji i bombama koje je uroš, kako se sumnja, koristio 4. maja. On je saslušan 11. juna, a nakon saslušanja mu je određen pritvor.

U toku istrage, biće saslušano još nekoliko osoba bliskih B. G.

Podsetimo, U.B. se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde se veštači njegovo psihičko stanje, kako bi se otkrilo da li je u trenutku napada bio uračunljiv. On je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivično delo, rekao da je pucao na ljude koje ne poznaje i da je "želeo da zaplaši stanovništvo" dva sela kod Mladenovca i Smedereva i da su meštani "stvaralizaveru protiv njega".

Specijalna zatvorska bolnica se nalazi u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde se nalazi 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.