NEMA PREDAJE! Počelo novo suđenje Oliveru Ivanoviću! (FOTO)
Foto: Fonet

oliver ne odustaje

NEMA PREDAJE! Počelo novo suđenje Oliveru Ivanoviću! (FOTO)

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas je pred međunarodnim, Euleksovim, sudskim većem počelo ponovno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću
Objavljeno:

Suđenje je vraćeno na početak zbog odluke Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu suda u Kosovskoj Mitrovici kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Apsolutno nije moguće da me osude, kada nemam ama baš nikakve veza sa tim, nije moguće. Oni mogu da urade kao prošli put ali ću se ja žaliti do kraja. Nema instance kojoj se neću obratiti - rekao je Ivanović pred početak suđenja.

On je istakao da je spreman, da je ovo početak i da je na njemu i članovima njegove odbrane da dokazuju sve ono što su dokazivali do sada.

foto: Fonet

Ivanović je kazao da će u ponovljenom sudskom postupku verovatno uvesti još nekoliko novih svedoka koji će samo potvrditi ono što je već rečeno.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima da je Ivanović jedini okrivljeni u ovom slučaju i da mu se ponovo sudi za krivičnu odgovornost ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz 1999 godine.

Ponovno suđenje počelo je iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane. Ivanovića je u sudnicu iz kućnog pritvora dovela Kosovska policija.

Ročišta su zakazana do kraja juna i do tada bi trebalo da bude održano ukupno dvanaest nakon čega će uslediti letnja pauza.

Preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu. Ivanović, koji je u kućnom pritvoru, slobode je lišen pre više od tri godine.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.