OVO JE MUŠKARAC IZ SMEDEREVA UHAPŠEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA PASA: Trenirao pitbulove za borbe, mučio ih (FOTO)
Foto: Facebook

MONSTUOZNO

OVO JE MUŠKARAC IZ SMEDEREVA UHAPŠEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA PASA: Trenirao pitbulove za borbe, mučio ih (FOTO)

Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana

Objavljeno:

Muškaracu V. V. (54) iz Smedereva je danas određen jednomesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela ubijanje i mučenje životinja u sticaju sa neovlašćenim bavljenjem određenom delatnošću.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u dužem periodu zlostavljao i mučio pse, koji su zatečeni u veoma lošem opštem stanju. Pregledom veretirana konstatovane su brojne povrede, kao i ožiljci u predelu glava pasa, a koji nastaju prilikom borbi pasa.

Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili uništi relevantne dokaze.

Smederevo
foto: Facebook

Osumnjičeni muškarac iz Smedereva je pre hapšenja redovno na društvene mreže, Fejsbuk i Instagram, objavljivao fotografije pitbulova sa ranama od borbi. Takođe, prema rečima upućenih u slučaj, obaveštavao je svoje virtuelne prijateleje i o tome kada će se održavati borbe, pozivao ih da se klade i gledaju iste.

- Slikao je i kako trenira kerove, mnogi su bili jako mršavi, imali su rane po glavi. On je ponosno pozirao kraj njih. Slikao je čak i neku spravu metalnu, za koju su psi bili vezani - prepričavaju nam izvori šta se moglo videti na profilima na društvenim mrežema, koji su pripadali, kako se sumnja, V. V. iz Smedereva.

- Uslovi u kojima su ovi psi držani su najblaže rečeno nehumani - dodao je izvor.

Inače, kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo iz Smedereva, kod V. V. je pronađeno 15 kerova, koji su pregledani od strane veterinara i zbrinuti su.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.