APELACIJA SUTRA RAZMATRA ŽALBU NA PRVOSTEPENU PRESUDU ZORANU MARJANOVIĆU: Sednica JAVNA, može i on da prisustvuje
Zoran Marjanović, Foto: Stefan Stojanović

javljeno je

APELACIJA SUTRA RAZMATRA ŽALBU NA PRVOSTEPENU PRESUDU ZORANU MARJANOVIĆU: Sednica JAVNA, može i on da prisustvuje

Sednica za razmatranje žalbi je javna, a osuđeni Marjanović može da joj prisustvuje

Objavljeno:

U Apelacionom sudu u Beogradu sutra počinje sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Sednica za razmatranje žalbi je javna, a osuđeni Marjanović može da joj prisustvuje, odnosno da bude proveden iz pritvora u kojem se nalazi od izricanja presude 15.jula prošle godine.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Nenad Kostić

Podsetimo, advokati Zorana Marjanovića, koji je u julu prošle godine osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, žalbu na odluku suda poslali su u Apelacioni sud.

Zakazano ukupno 7 sednica

Pored sutrašnjeg datuma sednica je zakazana i za 13, 14, 15, 16, 19. i 20. jun. Apelacija će razmatrati žalbe Marjanovićevih branilaca. Tužilaštvo se nije žalilo jer je u potpunosti zadovoljno presudom, jer su usvojeni njihovi zahtevi, ali je dalo odgovore na žalbe.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo, odnosno 40 godina, a na koju kaznu je i osuđen.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

On je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

Marjanović se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Bonus video:

00:25

Zoran Marjanović prebačen u Centralni zatvor

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.