UHAPŠENI POMAGAČI OCA KOJI JE ODVEO SINA U ŠVAJCARSKU: Evo kako je Mašan izveo dete BEZ SAGLASNOSTI majke!
Mašan L., Foto: Društvene mreže

otkriveno!

UHAPŠENI POMAGAČI OCA KOJI JE ODVEO SINA U ŠVAJCARSKU: Evo kako je Mašan izveo dete BEZ SAGLASNOSTI majke!

Istragu o celom slučaju, posle prijave, pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje i dalje prikuplja sve neophodne informacije i vrši provere

Objavljeno:

Policijski službenici iz Subotice uhapsili su Igora S. i Marka P. zbog sumnje da su Mašanu Lubardi pomogli da nelegalno izvede dete (2) iz Srbije i odvede ga u Švajcarsku, saznaje Kurir!

Podsetimo, otmicu je prijavila majka deteta Jelena Abramović, koja je u procesu razvoda od Lubarde. Kako Kurir ekskluzivno otkriva, sumnja se da je Mašan Lubarda dete uspeo da prebaci preko granice Srbije bez pristanka majke preko graničnog prelaza s Mađarskom, i pomoću tuđeg pasoša.

Dvojica Subotičana

- Subotičani Igor S. i Marko P. uhapšeni su 22. aprila i na teret im se stavljaju krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice, krijumčarenje ljudi i navođenje na overu neistinitog sadržaja. Sumnja se da je je Marko P. angažovao Igora S. da svojim autom preko granice s Mađarskom preveze dečaka i njegovog oca i za to mu platio. Mašan Lubarda i njegov sin, kako ukazuje istraga, koristili su tuđe pasoše - otkriva izvor Kurira uključen u istragu koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Međusobne optužbe Majka i otac se oglašavali

Jelena Abramović ispričala je ranije za Kurir da je njen još uvek zakoniti suprug na Veliki petak oteo njihovo dvoipogodišnje dete i odveo ga u Švajcarsku bez njene saglasnosti i pasoša, koji je ostao kod nje. - Venčali smo se u junu 2020. i iste godine smo dobili dete. Zbog njegovog posla jedno vreme smo boravili u Švajcarskoj, ali sve troje imamo prebivalište u Srbiji. Od decembra 2022. smo u Beogradu, a u januaru sam odlučila da tražim razvod. Kad je čuo da sam podnela zahtev za razvod, počeo je i da preti da će dete vratiti u Švajcarsku - ispričala je majka. S druge strane, Mašan Lubarda je tvrdio da je sa suprugom i detetom došao na odmor u Srbiju u decembru 2022. i da je bio šokiran kada mu je ona saopštila da ne želi da se vrati u Švajcarsku, zbog čega se, kako je tvrdio, obratio ministarstvu pravde Švajcarske sa inicijativom da se pokrene postupak radi hitnog vraćanja deteta, posle čega je, prema njegovim tvrdnjama, sud u Cirihu njemu dodelio starateljstvo.

Kako navodi, dvojici osumnjičenih sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana posle privođenja. Otac je, kako se sumnja, dete iz Srbije odveo 14. aprila, a majka je prijavila otmicu i zatražila od nadležnih institucija u Srbiji da joj pomognu da joj dete bude vraćeno. Istragu o celom slučaju, posle prijave, pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje i dalje prikuplja sve neophodne informacije i vrši provere.

Jelena Abramović
Jelena Abramovićfoto: Nenad Kostić

- Provere su i dalje u toku. Čekaju se odluke sudova, kako u Beogradu, tako i u Švajcarskoj, kao i provere i izveštaj Centar za socijalni rad - potvrđeno je za Kurir iz Prvog tužilaštva, koje zajedno sa Upravom kriminalističke policije PU za Grad Beograd proverava sve činjenice i okolnosti vezane za slučaj. Tužilaštvo je saopštilo da je slučaj formiran i pre prijave majke da joj je bivši partner, s kojim je brakorazvodna parnica u toku, bez znanja i saglasnosti odveo dete u Švajcarsku, gde su ranije zajedno živeli.

Haška konvencija

- Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, po zahtevu koji je centralni organ Švajcarske Konfederacije, preko našeg Ministarstva pravde, dostavio MUP i tužilaštvu u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske - saopšteno je ranije iz tužilaštva.

U tom predmetu, koji predstavlja kontraprijavu majke, kako je objašnjeno, vrše se provere.

- Preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenil lica u vezi poveravanja maloletnog deteta, a uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda, od majke - objašnjeno je tada iz tužilaštva.

Bonus video:

04:20

MUŽ OTEO NAŠE DETE I NA VELIKI PETAK ILEGALNO GA ODVEO U ŠVAJCARSKU! Nisam znala ništa 30 sati! Jeziva ispovest Jelene iz Beograda

(Espreso / Kurir.rs/ Jelena Spasić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.