NOVE MERE ZAŠTITA ŠKOLE U UŽICU: Prave se POSEBNI SPISKOVI UČENIKA, njih će proveravati POLICIJA
ilustracija, Foto: Petar Aleksić

javljeno je

NOVE MERE ZAŠTITA ŠKOLE U UŽICU: Prave se POSEBNI SPISKOVI UČENIKA, njih će proveravati POLICIJA

Dodaju da je potrebno da škole, stručni saradnici i direktori na teritoriji grada Užice i opština Arilje, Požega Kosjerić, Bajina Bašta, Čajetina i Zlatibor, spreme spisak učenika za koje procenjuju da su u riziku od nasilja

Objavljeno:

Policijski službenici danas su započeli posete školama u Užicu, kako bi ustanovili potencijalne probleme koji se tiču bezbednosti u ovim ustanovama, piše Telegraf.rs.

Kako su naveli, povod je tragičan događaj u Beogradu, a cilj je da se zajedničkim radom utiče na smanjenje vršnjačkog nasilja i poboljšanje odnosa među vršnjacima, te da škola bude bezbedno mesto.

- U vezi navedenog u PU Užice napravljeni su timovi koji će obilaziti škole na teritoriji PU Užice, te odlaskom u škole razmotriti bezbednosnu problematiku i druga pitanja od značaja za procenu i unaprebđenje stanja bezbednosne zaštite učenika i škola i analizirati događaje sa elementima nasilja, naročito one u kojima je reagovao Tim za bezbednost u školi - rečeno je iz Policijske uprave Užice.

Dodaju da je potrebno da škole, stručni saradnici i direktori na teritoriji grada Užice i opština Arilje, Požega Kosjerić, Bajina Bašta, Čajetina i Zlatibor, spreme spisak učenika za koje procenjuju da su u riziku od nasilja, bilo da su oštećeni, odnosno žrtve ili izvršioci nasilja ili ispoljavaju asocijalno ponašanje.

- Navedene spiskove će, prilikom dolaska u škole, policijski službenici razmarati zajedno sa relevantnim predstavnicima škola, kako bismo dogovarali dalje aktivnosti - zaključuju iz policijske uprave.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.