INICIJATIVA ZA PROMENU KRIVIČNOG ZAKONIKA: Da li je moguće suditi maloletnicima kao odraslima za teško ubistvo?
Foto: Promo

usijanje

INICIJATIVA ZA PROMENU KRIVIČNOG ZAKONIKA: Da li je moguće suditi maloletnicima kao odraslima za teško ubistvo?

Povratak na redovnu nastavu u školi u kojoj je počinjen težak zločin planiran je za sutra, u toku je sastanak Saveta roditelja ove škole na kome se utvrđuju navedeni detalji i dalji koraci i postupanje

Objavljeno:

Nakon tragedije u kojoj je 13-ogodišnji dečak ubio osmoro dece i čuvara škole, predsednik Aleksandar Vučić tražio je kao jednu od mera spuštanje granica za krivično-pravnu odgovornost sa 14 na 12 godina. Jedan od roditelja prvaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar" gde je počinjen stravičan zločin podneo je inicijativu za promenu krivičnog zakonika, da se deci sudi kao odraslima za ubistvo odnosno zločin koji počine.

Direktor Školske uprave Beograd Dragan Filipović kaže da se zahtevi roditelja učenika ove škole uglavnom odnose na izmeštanje učenika i rekonstrukciju ustanove. Ističe i da se nastava neće odvijati po klasičnom modelu i da je donet akcioni plan koji predviđa da će u školi biti lekari iz Ministarstva zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova.

Povratak na redovnu nastavu u školi u kojoj je počinjen težak zločin planiran je za sutra, u toku je sastanak Saveta roditelja ove škole na kome se utvrđuju navedeni detalji i dalji koraci i postupanje.

Kako će izgledati povratak učenika u OŠ Vladislav Ribnikar?

Da li su deca u stanju da se vrate svojim redovnim obavezama nakon stravičnog zločina?

Gosti Usijanja:

Gordana Mišev - ekspert za bezbednost

Marko Anđelković Slijepčević - advokat

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.