Legija danas puni 49: Ovo su sve žene s kojima je bio i svi krimosi s kojima je ratovao!
Foto: Profimedia

Za neke od ovih stvari ČUJETE PRVI PUT

Legija danas puni 49: Ovo su sve žene s kojima je bio i svi krimosi s kojima je ratovao!

10 godina nosio je tuđe prezime, napisao 18 knjiga u zatvoru, a njegova majka tvrdi da je bio dobar dečko dok nije upoznao jednog poznatog "opasnog momka"
Objavljeno:

Na današnji dan 1968. godine, tj. pre 49 godina rođen je Milorad Ulemek Legija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bivši komandant Crvenih beretki i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, jedan je od glavnih organizatora ubistava više visokih srpskih političara - premijera Srbije Zorana Đinđića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, kao i atentata na Vuka Draškovića u Budvi i zločina na Ibarskoj magistrali, u kome su život izgubila četiri člana SPO.

ZMIJA U ZAGRLJAJU SA ZMIJOM: Da li je ovo najbolesnija Legijina slika iz Legije stranaca? (FOTO)

Porodica Ulemek potiče iz sela Pecka na Kordunu. Ulemekov otac Milan je bio podoficir u JNA, a njegova majka Natalija je bila činovnica u poštanskoj štedionici. Još u ranoj mladosti bio je problematičan. Završio je 1985. godine kurs za auto-mehaničara pri tadašnjem Metalskom obrazovnom centru Narodnog Univerziteta Novi Beograd.

OVAKO LEGIJA GRMI U NOĆNIM KLUBOVIMA! Nikad viđene fotke kralja podzemlja! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon neuspele pljačke 1985. je pobegao u Francusku i 10. aprila 1986. je stupio u Francusku legiju stranaca. Ostao je u Legiji skoro 6 godina, boreći se u Čadu, Libiji, Bejrutu, Francuskoj Gvajani i Iraku. Tako je i dobio nadimak - Legija.

Da li ste nekad videli Legijin tatu ruže na vratu izbliza? Nikad viđena fotka najopasnijeg Srbina! (FOTO)

Ulemek se posle napuštanja Francuske legije stranaca 18. marta 1992. vratio u Srbiju i pristupio Arkanovim Tigrovima). Komandovao je specijalnom jedinicom u istočnoj Slavoniji pod imenom Super Tigrovi!

foto: Profimedia

Kada su Tigrovi raspušteni 1996, Ulemek je stupio u Jedinicu za specijalne operacije Službe državne bezbednosti, koja je poznatija kao Crvene beretke. Crvene beretke su zvanično bile antiteroristička jedinica, ali postoje mediji koji tvrde da su zapravo predstavljale pretorijansku gardu Slobodanu Miloševiću, stoji u njegovoj biografiji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.