GRAĐANI UJEDINJENI U TUZI ZA STRADALIM ĐACIMA I ČUVAROM: Upisali se u knjigu žalosti ispred škole na Vračaru (FOTO)
Foto: Tamara Trajković

građani će moći da se upišu naredna 3 dana

GRAĐANI UJEDINJENI U TUZI ZA STRADALIM ĐACIMA I ČUVAROM: Upisali se u knjigu žalosti ispred škole na Vračaru (FOTO)

Objavljeno: 19:05h
Završeno
18:00h

- Reči umiru zajedno s nama kada su ovakvi trenuci. Znam da moramo dalje. Moramo biti hrabri, pametni... To je najlakše reći, a najteže uraditi. Pokušala sam da u poruci zahvalim velikim malim herojima i da poručim da nikada ne smemo da ih zaboravimo - kazala je za Kurir D.R, čija unuka pohađa školu "Vladislav Ribnikar".

C.T. je zapisala: "Beskrajno sam tužna i slomljena kao majka bivše učenice ove škole. Neka se vrati ugled i dostojanstvo profesorima, a vi, deco, počivajte u miru, počivajte u miru i vi, divni čoveče, koji ste čuvali našu decu".

17:59h
16:00h

Veliki broj Beograđana čeka u dugim redovima ispred škole kako bi se i na ovaj način oprostili od nastradalih u masakru, a ispred škole su i pripadnici policije koji bez prestanka obezbeđuju ovu ustanovu.

1 / 8 Foto: Tamara Trajković
15:30h

Ljudi dolaze da se upisu u Knjigu žalosti, neki od njih pale i sveće i donose cvece i kako bi odali pocast nastradaloj deci i radniku obezbedjenja

Devojčice koje su se upisale u Knjigu žalosti ne prestaju da plaču.

15:00h

U Srbiji je počela trodnevna žalost koju je Vlada Republike Srbije proglasila zbog tragedije koja se dogodila 3. maja u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je učenik (13) ubio devet osoba - osam učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio šest đaka i nastavnicu istorije. Kecmanović je naoružan pištoljima išao po školi u pucao u decu a nakon toga se predao policiji.

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", povodom tragedije koja se dogodila u toj ustanovi, otvorena je knjiga žalosti u koju će građani i građanke, učenici i učenice moći da se upišu u naredna tri dana.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Na beogradskim grobljima sutra će na večni počinak biti ispraćeni učenici K. E., D.A. i A.M., i radnik obezbeđenja u školi Dragan Vlahović.

Na glavnom ulazu u osnovnu školu danas su osvanule umrlice četiri ubijene devojčice, od ukupno 9 žrtava stravičnog masakra.

Čitulje stradalih učenika
Čitulje stradalih učenikafoto: Tamara Trajković

Četiri člana porodice ubijenog radnika obezbeđenja ove škole došli su i predali umrlicu direktorki škole.

Izmena: 15:49h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.