OVO SU DALJI POTEZI MINISTARSTVA PROSVETE NAKON MASAKRA NA VRAČARU! Jedna stvar je ključna
Ministarstvo prosvete, Foto: Printscreen/GoogleMaps

VAŽNO

OVO SU DALJI POTEZI MINISTARSTVA PROSVETE NAKON MASAKRA NA VRAČARU! Jedna stvar je ključna

Prema dosadašnjim saznanjima, propusta nije bilo

Objavljeno: 11:50h

Prioritet Ministarstva prosvete i nadležnih službi u ovom trenutku biće savetodavne mere i pružanje podrške deci i nastavnicima nakon tragedije koja se desila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Kako je za Nova.rs navedeno u Ministarstvu prosvete, sutra će biti sačinjen i koordinisan detaljan plan aktivnosti, kako bi se deci, nastavnicima, ali i roditeljima pomoglo da prevaziđu traumu.

Osnovna Škola „Vladislav Ribnikar“ zvanično počinje sa radom u ponedeljak, pa će plan podrške do tada biti utvrđen i preciziran.

Iz Ministarstva prosvete dodaju da je sada najbitnija savetodavna uloga, a naknadno će, kada prođe neko vreme, biti sprovedene i detaljnije kontrole, kako bi se utvrdilo šta je prethodilo tragediji i postoje li bilo kakvi propusti u radu škole.

1 / 8 Foto: Petar Aleksić

Prema dosadašnjim saznanjima, propusta nije bilo.

Kako je jutros, gostujući na televiziji Nova S, rekao direktor Školske uprave Beograd Dragan Filipović, na osnovu svih pokazatelja nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja u školi nad učenikom ili da je on učestvovao, da nije bilo ni u muzičkoj školi koju je pohađao.

Upitan za nasilje u školi glume koju je pohađao, Filipović je izjavio da, s obzirom da je reč o privatnoj vannastavnoj aktivnosti, informaciju nemaju.

Kada je reč o dečaku koji je izvršio napad u kojem je ubio 9 osoba, njegovom premeštanju iz jednog u drugo odeljenje, on je naveo da je reč o školi koja nudi deci dvojezičnu nastavu već od sedmog razreda.

„Na zahtev roditelja je učenik prešao u odeljenje koje ima dvojezičnu nastavu. To je bio njegov motiv prelaska iz jednog u drugo odeljenje“, rekao je Filipović.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.