"SAMO ĆUTE!" Evo šta se dešava u sobi INTENZIVNE NEGE gde su smeštena upucana deca i nastavnica
Povređena nastavnica, Foto: PETAR ALEKSIĆ, PRINTSCREEN/FACEBOOK, TAMARA TRAJKOVIĆ/ESPRESO

POTRESNO

"SAMO ĆUTE!" Evo šta se dešava u sobi INTENZIVNE NEGE gde su smeštena upucana deca i nastavnica

Prema rečima sagovornika, dvoje dece će promeniti danas sobu

Objavljeno: 11:17h

"Kada lekari dođu do njih oni samo ćute, ili spavaju. Razumljivo, deca osim što su pretrpela povrede, doživela su i veliki stres, pa osim onih osnovnih pitanja, kako su, da li ih nešto boli, nema nekog naročitog razgovora, otkriva za "Blic" izvor upućen u stanje pacijenata.

"Nastavnica takođe spava i odmara puno, i njoj je potrebno vreme da se oporavi i od povreda i od šoka. Generalno, oni su svi dobro, dvoje dece bi trebalo danas da bude prebačeno iz intenzivne u poluintenzivnu negu, dok je jedno dete koje juče imalo višesatnu operaciju budno, zbrinuto i dobija adekvatnu terapiju", kažu za Blic.

Prema rečima sagovornika, dvoje dece će promeniti danas sobu jer su stabilno i dobro, pa nema potrebe da borave u intenzivnoj nezi, ali će u poluintenzivnoj njihovo stanje biti praćeno.

1 / 6 Foto: Espreso

- U intenzivnoj nezi je puno monitora, svetala, pa nema potrebe da ih to uznemirava, jer su dobro u smislu zdravstvenog stanja. Lekari su im pružili zaista samo najbolju negu. Na drugoj strani imamo ovo dete koje je imalo višečasovnu operaciju tokom jučeranjeg dana, povreda je ozbiljna, ali sve je odrađeno perfektno i maksimalno. Budan je, dobija terapiju prema protokolu, spada mi otok vrata... Pregledi koji su obavljeni pokazuju da nema nekih pogoršanja, ali će se svakako pratiti i izvesti zaključak da li će kasnije biti potrebna neka dodatna hirurška intervencija. Stabilan je ali povreda je ozbiljna - dodaje sagovornik "Blica".

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.