JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA KOD LESKOVCA: Nasilje bilo SVAKODNEVNICA, evo šta je Saša uradio posle UBISTVA
Policija, Foto: News1/ Dado Đilas

NESREĆNA ŽENA PREMINULA NA MESTU

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA KOD LESKOVCA: Nasilje bilo SVAKODNEVNICA, evo šta je Saša uradio posle UBISTVA

Ništa nije nagoveštavalo tragediju koja će da usledi

Objavljeno: 20:04h

Saša I.(46), iz leskovačkog sela Jarsenovo, uhapšen je zbog sumnje da je ubio vanbračnu suprugu Gordanu D.(56). On joj nožem naneo više ubodnih rana zbog kojih je nesrećna žena preminula na licu mesta.

Zločin se dogorio, u petak nešto pre 22 časa, u kući njihovog prijatelja Zorana S.(62) kod koga su supružnici često boravili i navodno brinuli o njegovom narušenom zdravlju. Osumnjičeni za ubistvo žene poznat je organima gonjenja kojima je sam prijavio zločin koji je počinio.

Pre zločina njih troje su sedeli u dnevnom boravku Zoranove kuće i razgovarali. Ništa nije nagoveštavalo tragediju koja će da usledi. Domaćin je otišao da se istušira kada je, kako se pretpostavlja, došlo do rasprave među supružnicima koja je okončana zločinom. Dok se tuširao Zoran nije ni slutio šta se događa u susednoj prostoriji.

Jeziv prizor u dnevnoj sobi

- Saša je ušao u kupatilo i oprao ruke, a Zoranu je rekao da ne ulazi u dnevnu sobu. Pošto ga on nije poslušao govorio mu je da ne gleda prizor koji ga je šokirao. Na podu je video Gordanu pokrivenu nekim stvarima, a oko nje lokvu krvi. Bio je u bunilu. Nije znao šta da radi. Seo je da se ne bi srušio, a Saša je pozvao policiju i otišao u seosku prodavnicu gde je ispričao šta je uradio – pričaju meštani Jarsenova koji su u petak uveče bili i na licu mesta.

Zoranova sestra Jelica Mladenović za tragediju je saznala dok je putovala iz Leskovca kako bi vikend provela sa svojim bratom.

- Zvali su me telefonom. Nisam mogla da verujem šta čujem. Zoran živi sam, pa su oni zimus veći deo vremena proveli kod njega nego u Sašinom domu. On jeste bio problematičan, ali je Zorana voleo. Nju sam upoznala pre dva meseca. Zorana je prala. Kuvala mu je. Žao mi je te ženice. Ni ona prema mom bratu nije bila loša, ali su se međusobno, kako pričaju u selu, često svađali, pa čak i tukli. Jedva sam očistila pod dnevne sobe od krvi – ispričala nam je Jelica.

Zorana smo zatekli u krevetu. Nakon saslušanja u policiji, popio je lekove za smirenje i zaspao. Još uvek je u šoku. Gordanu je video kako leži licem prema podu. Na leđima je navodno imala tri ubodne rane, a na glavi povrede nanete pesnicama ili nekim tupim predmetom.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu je naložilo obdukciju tela, dok je od osumnjičenog uzeta krv kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo alkohola ili opijata. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je istraga o detaljima pod kojim se dogodio ovaj zločin u toku.

- Mnogo je pio. Mešao je alkohol sa lekovima za smirenje, a priča se i da je koristio drogu. Više puta je bio u zatvoru. Poslednji put, kako smo čuli, šest meseci zbog nasilja u porodici. Gordana ga je u više navrata prijavljivala policiji, ali je i odustajala od njegovog gonjenja. Znala je i da mu uzvrati, pa i da ga prva napadne. Zimu su proveli kod Zorana jer nisu imali drva za ogrev. Više su ga koristili nego što su mu bili od koristi – pričaju meštani Jarsenova.

Nasilje bilo svakodnevnica

Kažu da je Gordana sa Sašom živela u ovom selu poslednjih nekoliko godina. Ona ima svoju porodicu u Beogradu, a priča se da je rodom iz ovih krajeva, iz nekog sela u okolini Medveđe. Niko ne zna kako su njih dvoje stupili u kontakt niti može da objasni zašto su ostajali u zajednici u kojoj je nasilje, po svemu sudeći, bila svakodnevnica.

Dok nije upoznao Gordanu Saša je u Jarsenovu živeo sam u porodičnoj kući pokojnog oca. Pre toga ga u selu dugo nisu viđali. Spekuliše se da mu ovo nije prvo ubistvo i da je već odležao zatvorsku kaznu, jer je ubio nekog čoveka na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Navodno je bio u zatvoru i zbog droge, a godinama je više bio pijan nego trezan. Imao je i meru obaveznog lečenja.

Gordana D.
Gordana D.foto: Društvene mreže

Povodom prijava za nasilje Gordani je, kako saznajemo, nuđen smeštaj u Sigurnoj kući koji je ona odbijala. Socijalni radnici su je savetovali da napusti nasilnika što je ona i činila tako što je odlazila svojoj porodici, ali mu se posle izvesnog vremena ponovo vratila.

Bonus video:

00:11

Ubistvo u Nišu

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.