ILIJA UBIO MAJKU, OCA I DEDU, A EVO GDE JE ZAVRŠIO: Godinu dana od stravičnog zločina u Čačku
Ilija Glišović, Foto: Printscreen

STRAŠNO

ILIJA UBIO MAJKU, OCA I DEDU, A EVO GDE JE ZAVRŠIO: Godinu dana od stravičnog zločina u Čačku

Ilija je poslat na psihijatrijsko veštačenje kako bi bilo utvrđeno da li je u trenutku zločina bio u svesnom stanju

Objavljeno:

Prošlo je godinu dana od jezivog zločina koji je u Kulinovcima kod Čačka počinio Ilija Glišović (22), a kakav ne pamte ni najstariji meštani tog grada. On je izbo svoje roditelje i dedu, a potom pobegao u nepoznatom pravcu.

Tela najmilijih pronašao je Ilijin brat Nikola.

- Mladić je pozvao policiju i rekao da se u hodniku njegove kuće nalaze tela roditelja. Da je svuda okolo mnogo krvi. Međutim, tek kada je došla policija u spavaćoj sobi nađeno je i telo njegovog dede. Ulazna vrata bila su sva krvava. Nikola je odmah policiji rekao da je zločin najverovatnije počinio njegov brat Ilija - rekao je u vreme zločina naš sagovornik blizak istrazi.

Bežao pet kilometara

On je, u noći krvavog pira, posle izvršenog zločina trčao od mesta Kulinovci u kojem je počinio zločin do mesta Atenica koje je udaljeno pet kilometara. Uhapšen na livadi u voćnjaku u kojem se krio.

- On je nakon što je zaklao roditelje i dedu sav krvav trčao do Atenice koja je udaljena pet kilometara od Kulinovaca. Policija je oko tri sata opkolila taj deo Atenice koji se zove Trnava, zapravo deo u kojem se nalazi ulica Igumana Pajsija. Ušli su u lokalni restoran za svadbe i proslave u kojem je u tom trenutku bilo neko veselje, a potom zamolili ljude da se zaključaju unutra jer je potera za Ilijom u toku. Našli su ga u voćnjaku na livadi. Tu se krio - rekao je tada naš sagovornik.

Dok je bio u bekstvu Ilija je prvo lupao na vrata jedne kuće, koja mu je otvorio muškarac. Tražio mu je čistu garderobu, ali ga je taj čovek odbio. Posle je zvonio kod majke svog prijatelja koja mu je dala čistu majicu u kojoj je potom pobegao u pravcu livade na kojoj su ga opkolili i uhvatili.

Obdukcija je pokazala da je troje Glišovića ubijeno nožem. Ilija je mesec dana ranije pušten iz ustanove u kojoj se lečio od narkomanije, a na porodicu je često potezao nož. On je ranije privođen zbog nasilničkog ponašanja, odnosno nasilja u porodici, ali i zbog narkotika. Jedno vreme je proveo u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

Proglašen neuračunljivim

Ilija je poslat na psihijatrijsko veštačenje kako bi bilo utvrđeno da li je u trenutku zločina bio u svesnom stanju. On je u tom periodu dao dve izjave koje su jedna u odnosu na drugu bile u potpunoj suprotnisti.

Naposletku, Ilija je proglašen neuračunljivim u trenutku izvršenja krivičnog dela i izrečena mu je mera obaveznog lečenja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

On je sa trećeg sprata zatvorske bolnice prebačen na četvrti, gde borave osobe koje su na izdržavanju izrečene mere obaveznog lečenja. Njegovo stanje svakodnevno prati tim lekara koji će izveštaj podnositi sudiji.

Godinu dana kasnije, kako kažu meštani Kulinovaca, pogled na kuću porodice Glišović budi ružna sećanja.

- U ulici gde se dogodio zločin više nikada ništa neće biti isto. Koliko god su se komšije vratile normalnom životu, svaki pogled ka kući Glišovića budi ružna sećanja na ono što se dogodilo. To je bila porodica za primer, Ilija je bio divan dečak. Još se sećamo koliko veselje su napravili kad se on rodio. Onda je ušao u to loše društvo, droga i sve je pošlo po zlu - pričaju meštani Kulinovaca.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.